Drikkepenge: Københavnere mest gavmilde

Når maden er spist og regningen skal betales er jyderne langt mere påholdende med drikkendepengene end københavnerne. Det viser en ny undersøgelse.

At give tjenere drikkepengene i Danmark er generelt ikke noget danskere er glade for. Københavnere er dog langt mere gavmilde med den klingende mønt end jyderne.

Der viser en ny repræsentativ undersøgelse, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, hvor 55 procent af de adspurgte ikke giver drikkepenge hjemme i Danmark.

I undersøgelsen svarer 55,6 procent af de adspurgte 'nej' til, at de normalt giver drikkepenge, når de er på bar eller restaurant. Mens 41,4 svarer 'ja' til, at de giver drikkepenge.

I hovedstadsområdet svarer 55,6 procent, at de giver drikkepenge. Anderledes ser det ud i Midtjylland, hvor kun 29,9 procent giver en ekstra mønt til tjeneren.

Ifølge Avisen.dk er københavnerne dog enige med de fleste andre danskere om, at danske tjenere ikke har krav på drikkepenge. Så det er ikke af pligt, der bliver lagt til ekstra, når barregningen skal betales.

Københavnernes gavmildhed hænger nok sammen med, at de er mere globale og rejser mere, og derfor ofte er steder, hvor det er normalt at give drikkepenge, mener kultursociolog Emilia van Hauen.

Men det at give drikkepenge handler også om image.

- Det er et udtryk for personligt overskud. Eller en måde at iscenesætte sig selv, siger Emilia van Hauen til Avisen.dk.

Hun forklarer, at selvom det bliver mere normalt at skæve til, hvad de gør i udlandet, så hersker der fortsat en usikkerhed hos danskerne, når det kommer til drikkepenge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik