Drengebande plagede Brønshøj: Sådan ser der ud i dag

En drengebande hærgede i lokalmiljøet i Husum, hvor en DøgnNetto blev systematisk bestjålet. Nu skal de for retten.

I februar i år nåede en gruppe unge ballademagere i Brønshøj at få både TV 2 Lorrys og justitsministerens opmærksomhed.

Det skete, efter at en souchef i en DøgnNetto på Frederikssundsvej rettede en direkte appel til justitsminister Søren Pind (V).

'Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen', stod der blandt andet i brevet. 

De helt unge mænd blev efterfølgende anholdt, og nu er retssagen mod dem startet. Udover at stjæle fra Netto-butikken skal uromagerne, der alle var 17-18 år, da de mange ugerninger fandt sted, blandt andet også have smadret et møntvaskeri og genereret flere andre butikker og virksomheder i området.

Ifølge Ekstra Bladet er de unge mænd desuden anklaget for en række biltyverier, forsøg på biltyverier, kørsel uden kørekort og et forhold om et trafikuheld, hvor bilisten efterfølgende stak af efterfølgende.

Mens de unge mænds videre skæbne endnu er uvis, skal det være sikkert, at det i dag er mere sikkert at færdes i området omkring Frederikssundsvej i Brønshøj. Sådan lyder det i hvert fald fra politiet.  

- Vi havde nogle utryghedsskabende unge - en 5-10 stykker - som skabte en hel del uro i området, og den problematik har vi ikke længere. Vi har lavet en bred indsats i forhold til at få bragt ro i området, og det mener vi, at der er i øjeblikket. Det er vores indtryk, siger vicepolitiinspektør Jakob Vilner til TV 2 Lorry.

Banden har dog efterladt sit mærke. Leif Clausen, der drev det møntvaskeri, der blev smadret, er fx færdig med at drive forretning i Brønshøj. 

- Måske får de en lille forskrækkelse, det tror jeg er det eneste. Og så kommer det næste hold af deres brødre. De er på vej. Det er kun et spørgsmål om tid, desværre, siger han til TV 2 Lorry.

De tiltalte ved retten på Frederiksberg har erkendt nogle af de forhold, de er tiltalt for, men ikke samtlige forhold. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik