Drengebande hærger i Brønshøj: Beder ministeren om hjælp

En drengebande hærger forretningerne i Københavns Nordvest-kvarter. En desperat butikschef tigger nu justitsminister Søren Pind om hjælp.

En Netto-butik i Brønshøj er så plaget af en gruppe unge drenge, der ved højlys dag stjæler for tusindvis af kroner, at butikkens souchef nu har rettet en direkte appel til justitsminister Søren Pind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen. Dette til trods for at jeg hver gang oplyser, at jeg har videoovervågning på de pågældende mennesker. Vi står i øjeblikket i en situation af totalt afmagt, fremgår det af brevet, der mandag blev sendt til justitsministeren.

Det skriver Radio24syv.

- Jeg sendte Søren Pind et brev, da jeg simpelthen ikke længere ved, hvad jeg skal stille op. Vores butik kan ikke holdes kørende, hvis de bliver ved med at stjæle, som de gør. De kommer hver uge, til tider flere gange om dagen, siger Jakob, der er souschef i DøgnNetto i Brønshøj i det nordvestlige København, til radio-stationen.

Af sikkerhedshensyn ønsker Jakob kun sit fornavn nævnt.

Han fortæller om en konkret episode:

- Jeg var ude på kontoret, og kunne se på kameraet, at min kollega blev distraheret af en af drengene, mens tre andre skiftedes til at bære kasser med øl, slik og kager ud af butikken. Jeg konfronterede dem med det, men de begyndte bare at ødelægge og kaste med varerne og råbe og skrige af mig. De var fire og jeg var kun én, så jeg kunne ikke gøre noget. Jeg følte mig virkelig magtesløs.

Lørdag aften fik forretningen eksempelvis besøg af drengene tre gange.

Her blev der stjålet varer for cirka 6.000 kroner.

- De er iskolde, og mig og mine ansatte kan intet stille op. De sidste tre måneder har de stjålet varer for mere end 20.000 kroner, siger Jakob til Radio24syv.

Og Netto-butikken står ikke alene med problemet med drenge-banden.

Også andre butikker og virksomheder i området bliver generet groft, fortæller de lokale erhvervsdrivende til radio-stationen.

Blandt andet blev et møntvaskeri natten til søndag totalskadet, da drengene brød ind på vaskeriet omkring midnat og ødelagde samtlige maskiner.

Hverken Københavns Politi eller justitsminister Søren Pind ønsker at kommentere sagen.

Drengene skulle dog ifølge flere vidner være blevet tilbageholdt torsdag på Frederikssundsvej, men de nærmere omstændigheder er ikke kendte.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik