Drama på bosted: Bevæbnet mand truede personale og unge på livet

Personalet og fire unge måtte søge tilflugt i en tilstødende bygning, da en bevæbnet mand trængte ind på et bosted og truede dem på livet.

Midt- og Vestsjællands Politi rykkede torsdag aften talstærkt ud til Opholdsstedet Havnelev på Mindehøjvej ved Rødvig på Stevns.

Kort forinden - klokken 18:16 – var der indløbet en anmeldelse fra personalet om, at en truende og bevæbnet mand var trængt ind på institutionen.

Personalet og fire unge havde taget benene på nakken og søgt tilflugt i en tilstødende bygning, mens de ventede på politiet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Da politiet ankom til stedet mere flere patruljer anholdt de manden klokken 18:55.

Manden var bevæbnet med en kølle og splatterpistol. Der var tale om en psykisk uligevægtig mand på 33 år med polsk oprindelse, men med tilknytning til lokalområdet, oplyser politiet.

Følte sig forfulgt

Den 33-årige havde ingen tilknytning eller relation til institutionen, som er et bosted for børn og unge. 

Manden blev efterfølgende sigtet for trusler på livet for personalet og de unge på institutionen samt overtrædelse af våbenlovgivningen.

Ingen kom fysisk til skade ved mandens indtrængen på stedet.

- Men det var en ganske utryg oplevelse for både de unge og personalet. Han talte heller ikke dansk, så det er klart, de var bange. Heldigvis fik vi ham lokaliseret med det samme og anholdt ham udramatisk, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Fordi manden var bevæbnet måtte betjentene dog tage deres forholdsregler og trække deres tjenestevåben ved anholdelsen.

- Set ude fra kan det godt se dramatisk ud. Men det er standard rutine i sådanne situationer, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden, der efter eget udsagn følte sig forfulgt, blev under bevogtning indlagt på et sygehus til behandling for sin sindstilstand.

Anklagemyndigheden skal nu afgøre, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør eller ej.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik