Dræbt pusher havde stor gæld

Nu er beviserne gode nok til at fængsle den mand, som politiet mener har handlet hash med dræbt pusher.

Det kom frem under et retsmøde i København mandag, hvor en 28-årig mand igen blev stillet for en dommer. Oplysningerne bygger på forklaring fra en mand, som politiet har afhørt.

Den 28-årige var også fredag i grundlovsforhør, hvor dommeren kun ville gå med til at forlænge hans anholdelse med tre døgn. Men mandag besluttede byretten at den mistænkte skal fængslet for 17 dage - en beslutning hans forsvarer på stedet kærede til landsretten.

Politiet mener, at han dagen før drabet solgte 25 kilo hash. Dybdahl var mellemmand på handlen med stofferne, der tilsyneladende var beregnet for markedet i Køge.

Den 28-årige nægter sig skyldig i anklagerne.

Hos Københavns Politi mener man, at hashhandlen mellem de to formentligt omfattede langt flere handler end de 25 kilo. Og at det er der, at motivet til drabet skal findes.

Vicepolitikommissær Carsten Lerbjerg bekræfter også, at et vidne under sagen har forklaret, at Dybdahl har skyldt mange penge væk.

- Han har haft gæld, og det kan have været til den 28-årige, siger han.
Indtil videre er han dog ikke sigtet for drabet.

- Vi kan ikke sige, at han skulle have nogen andel i drabet, siger Carsten Lerbjerg.

Under retsmødet kom det også frem, at politiet har afhørt den dræbtes kæreste. Da hun blev spurgt, om hun vidste, at den 28-årige leverede hash til Dybdahl, spurgte kæresten, om hendes forklaring blev skrevet ned. Da hun fik at vide, at det blev den, så sagde hun: Så er svaret nej.

Et par uger drabet efter blev en 33-årig mand varetægtsfængslet for drabet. Denne mand er ikke selv medlem af rockergrupper, men har ifølge politiet nære relationer til Hells Angels.

Den nu dræbte pusher Andreas Dybdahl var på et tidspunkt oppe at have en gæld på mellem 300.000 og 400.00 kroner. Da han blev skudt og dræbt på tærsklen til sin lejlighed skyldte han stadig knap 40.000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik