Dræbt kioskejer var selv drabssigtet

Den 48-årige mand, der blev dræbt på Vesterbro natten til onsdag, var sigtet for et andet drab på Vesterbro.

Hvad man frygtede ville ske, efter drabet på Tamur Asghar foran moskeen på Amerikavej i København i august 2011, ser nu ud til at være blevet virkelighed.

Læs også: Muskuløs mand efterlyses for Vesterbrodrab

Efter drabet blev en dengang 47-årig mand sigtet og varetægtsfængslet i forbindelse med drabet, og man frygtede, at drabet ville blive hævnet. Ifølge Ritzaus oplysninger er den i dag 48-årige mand identisk med den mand, som natten til onsdag blev dræbt i Matthæusgade på Vesterbro i København.

Politiet har oplyst, at den dræbte var ejer af Engkiosken på Enghavevej, men vil ikke kommentere sagen yderligere før onsdag eftermiddag.

Ritzaus oplysninger viser dog, at ejeren af den pågældende kiosk, altså den dræbte, er samme mand, som blev fængslet sidste sommer.

Dengang gav dommer Lene Sadolin Holst udtryk for, at der var risiko for, at drabet på Amerikavej ville blive hævnet.

- Vi er i et miljø, hvor der kan være hævnmotiver, og også derfor nedlægges der navneforbud, sagde hun dengang.

Begge dræbte var pakistanere

Den dræbte fra Amerikavej, Tamur Asghar, var pakistaner. Den dræbte fra nattens skyderi i Matthæusgade er også pakistaner, og dermed kunne noget tyde på, at motivet skal findes i uoverensstemmelser i det pakistanske miljø i København.

- Det har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, siger politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politi til Ritzau.

Politiet valgte i tiden efter grundlovsforhøret om drabet på Amerikavej at løslade den 48-årige mand, der blev dræbt i nat.

En anden mand er også blevet fængslet og løsladt i forbindelse med sagen, mens en tredje mand sidder fængslet efter at være blevet udleveret fra Sverige.

Københavns Politi ønsker ikke at oplyse, om den dræbte fortsat var sigtet i sagen fra Amerikavej, da han blev dræbt i nat.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik