Drabsmistænkt kendte offer i fire år

Tårnby Kommune havde ingen mistanke om, at drabssigtet mand kunne være farlig. Men kommunens egne ansatte kommer aldrig i bil - det kan være angstfremkaldende.

I fire år havde en 50-årig socialarbejder tæt kontakt med den mand på 21 år, som er sigtet for at dræbe ham med kniv på en villavej på Amager tirsdag eftermiddag.

Den drabssigtede fik den rigtige medicin, og Tårnby Kommune havde ingen grund til at tro, at han var farlig, siger forvaltningschef Kim Madsen.

- Vi har jævnligt indhentet lægeudtalelser, og der var intet der indikerede, at der var noget som helst at være bange for, siger Kim Madsen og henviser til, at det seneste udtalelse stammer fra 9. marts.

- Den viser, at han er velbehandlet. Vi vidste, at kan kunne få en psykose, men der var intet, der indikerede, at der kunne opstå sådan en situation, siger han.

Den dræbte drev sit eget firma, som Tårnby Kommune købte ydelser hos, herunder hjemmevejledningen af den 21-årige. Og de to har kendt hinanden, siden den sigtede var 17 år.

- Det er et forløb over fire år, så de har kendt hinanden rigtig godt og længe, siger Kim Madsen.

Onsdag morgen blev de ansatte i forvaltningen informeret om drabet og desuden har man diskuteret, om der er grund til at stramme sikkerheden ved besøg hos psykisk syge.

Umiddelbart er der ikke brug for justeringer, og sikkert er det, at kommunens politik om, at dens egne folk ikke må bruge privat bil, fastholdes.

Det står dermed i modsætning til den 50-årige, som kom til 21-åriges bolig i egen bil, og det var mens de to sad i bilen, at den unge mand angiveligt trak kniven.

- Vi tager altid offentlige transportmidler, og det gør vi alene af den grund, at der er nogle, som synes, at små lukkede rum er angstfremkaldende. Det at sidde i en bil kan være en udløsende faktor for nogle sindslidende, siger Kim Madsen, som dog ikke ved, om det ved opholdet i bilen, der udløste mandens vrede.

Den 21-årige blev onsdag varetægtsfængslet i 27 dage.