Drabsdømt anholdt for knivstik i fængsel

En drabsdømt og en heroinhandler er sigtet for at stikke to medfanger ned i Vridsløselille Statsfængsel. Overfaldet kan være banderelateret, siger fængslet.

Det seneste kapitel i bandekonflikten blev muligvis skrevet onsdag i Vridsløselille Statsfængsel, da to indsatte blev stukket ned med et stemmejern.

En 23-årig mand, der afsoner en dom på 16 år for drab, og en dømt heroinhandler er anholdt for overfaldet, som ifølge fængselsinspektør Kim Andersen fandt sted i fængslets fællesafsnit.

- Jeg kan ikke afvise, at det er sket i relation til bandekonflikten. Når tingene spidser til uden for murene, rykker det også med ind i fængslerne, siger Kim Andersen.

Den anholdte drabsmand er kendt med relation til indvandrerbandemiljøet omkrig Blågårds Plads i København. Ofrenes relation er ifølge fængselsinspektøren mere uvis, men det er dog sikkert, at de ikke er relateret til rockergruppen Hells Angels.

- Afsnittene med Hells Angels og AK81 er flyttet, så det eneste rockerafsnit, vi har her i fængslet, er Bandidos. Ofrene i denne sag tilhører dog nok snarere nogle mindre kendte grupperinger, siger Kim Andersen.

Begge mændene, der blev stukket med stemmejernet, er indlagt på sygehuset. Den ene blev ramt i hovedet, mens den anden blev stukket i mellemgulvet, men begge er uden for livsfare og forventes udskrevet en af de nærmeste dage.

De to anholdte fremstilles i et grundlovsforhør i Retten i Glostrup torsdag eftermiddag og vil efterfølgende blive flyttet til videre afsoning i et andet fængsel.

/ritzau/

2010-02-18T13:05:15+0100

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere