Drabschef går på pension: Disse sager glemmer jeg aldrig

Efter 12 år som drabschef ser Jens Møller tilbage på sagerne, han aldrig glemmer.

Der er ubådssagen, Krudttønden og Hotel Jørgensen. Og så er der de uopklarede, der stadig nager.

Ved udgangen af marts stopper Jens Møller efter 37 år i dansk politi - senest har han været drabschef i Københavns Politi. 

Med sig tager han flere markante sager, der har brændt sig fast på nethinden.

- Det er klart, at man er glad for succeserne. Men når man kommer til at sidde i en stille stund og tænke tilbage, er der også dem, hvor man tænker: ‘den burde vi have opklaret’, siger Jens Møller til TV 2 Lorry.

quote Der er en 8-10 mennesker, der i fællesskab tæver ham ihjel. Det er mærkeligt, at der ikke bare er en smule rygter. Det er én af dem, der ærgrer mig

Jens Møller om den uopklarede Cem Aydin-sag

Her gennemgår han de mest mindeværdige sager i sin tid som drabschef - også de uopklarede:

Hotel Jørgensen, Lors Doukaev, den etbenede terrorist

- Jeg var selv i Midt- og Vestsjællands Politi dengang og blev hentet ind til at efterforske sagen i København. Det var en af de første terrorsager, og derfor var den speciel. Som sådan var det en nem sag, fordi vi fik ham anholdt efter et par timer, da vi fangede ham i H. C. Ørsteds Parken, siger Jens Møller.

- Derefter skulle vi finde ud af, hvem han var, for han havde rejst uden dankort, telefon og computer. Han havde også rejst under fire forskellige identiteter. 

- Det endte jo med, at det var en praktikant fra B.T., der fandt ud af, hvem han var, da han ringede rundt til nogle bokseklubber i Belgien, efter vi havde lagt et billede af ham ud. Så sendte B.T. en mail midt om natten, og det blev vi glade for.

Terror ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade

- Det var voldsomt intenst. Både op til at gerningsmanden blev dræbt i en konfrontation med politiet, og efterfølgende da vi skulle finde af, om han havde arbejdet sammen med andre. 

- Vi brugte lang tid på efterforskningen, der førte til flere anholdte og sigtede. Det var en markant sag.

Udbådssagen

- Det er den friskeste og sidste større sag. Den blev voldsomt medieeksponeret, og det er da også en speciel sag.

- Det var ikke den sag, hvor drabet var det vanskeligste at opklare, men eftersøgningen var meget markant. Og så brugte vi også meget tid på at diskutere en dødsårsag, og det var noget, der fik væsentlig betydning i retten.

Trippeldrabet på Frederiksberg

- Det er sjældent, at man ser tre unge mennesker blive likvideret, mens de ligger og sover. Der er ingen konfrontation, de bliver skudt, mens de sover. Det er en voldsom start på en sag.

- Vi efterforskede i lang tid, og pludselig fik vi et gennembrud, da vi fandt ud af, hvor drabsvåbnet kom fra. Det var et langt sejt arbejde, som et af mine teams stod for, jeg var sparringspartner undervejs. 

De uopklarede - Cem Aydin, Claus Hørløv Nielsen, Vivi Inger Kristiansen, Veli Matti Rissanen

- Cem Aydin er en af dem, der nager mig mest. Det er en af den slags sager, vi normalt opklarer. Der er en 8-10 mennesker, der i fællesskab tæver ham ihjel. Det er mærkeligt, at der ikke bare er en smule rygter. Det er én af dem, der ærgrer mig.

- Så var der en unge kvinde, Vivi, fra Ringsted og Claus Hørløv fra Greve. Han lukkede selv sin drabsmand ind i lejligheden og blev stukket ihjel. Jeg husker også sagen om en mand af finsk oprindelse, Veli, der blev dræbt i København.

De gjorde også indtryk på Jens Møller:

Drabet på en advokat i Fogedretten

70-årig revisor dræbt på sin arbejdsplads i København


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik