Drab på bosted sætter naboernes tanker i gang

Naboerne til Lindegården har et godt forhold til beboerne på bostedet. Men fredagens drab har sat fået nogle til at være mere forsigtige.

- Jeg stiller ikke mine børn herude foran og det gør jeg ellers alle vegne, siger Trine Juul, nabo til bostedet Lindegården. TV 2 Lorry møder hende foran den Fakta, der ligger lige ved bostedet i Roskilde, hvor en psykiatrisk patient i fredags knivdræbte en kvindelig ansat.

Jacob Christensen står ved sit lyserøde haveforeningshus i haveforeningen Rørmosen, der ligger op ad Center Lindegårdens betongrå beboerhuse.

- Der er da ubehageligt, at det pludselig er kommet så tæt på, siger han. Han og familien bor 100 meter væk fra Lindegården til daglig  og drabet på bostedet er første grimme episode, han og familien har oplevet.

Generelt er det positive ting, naboerne siger om at bo op ad et bosted med psykiatriske patienter. Det er de senere år blevet mere almindeligt at bosteder og behandlingstilbud lægges inde i byerne. Før hen lå de langt uden for byen.

Og  bosteder som Lindegården er ikke altid velkommen i boligområderne. Som i det nye Arenakvarter i Ørestad, hvor psykisk syge voksne med misbrugsproblemer, skal bo dør om dør med børnefamilier, folkeskolen og børnehaver. En kommunalt udtænkt plan, der ikke harmonerer med alle de kommende beboere. Her har var mange bekymrede og det gav en del opslag på facebook.

Jan Christensen i Roskilde er nu ikke urolig for naboskabet i fremtiden:

- Jeg håber det her er en enlig svale, siger han og vender sin opmærksomhed mod ukrudtet i haven.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik