Dommer varetægtsfængsler mand for drab i København

Fire mænd blev onsdag aften fremstillet i grundlovsforhør. Den ene blev fængslet for drabet på 51-årig mand

Tidligt onsdag morgen blev en 51-årig mand stukket ned og dræbt i en lejlighed i København, og onsdag aften blev en mand varetægtsfængslet i fire uger for drabet.

Politiet valgte at fremstille fire mænd i grundlovsforhør i Dommervagten i København.

 - Det var først og fremmest for, at de kunne afgive forklaring foran en dommer, forklarer vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

En anden af mændene blev fængslet i tre uger efter udlændingelovens bestemmelser, mens de to andre blev løsladt af dommeren.

Alle fire var til stede i lejligheden på Bispehaven i Københavns Nordvestkvarter, da politiet ankom, kort efter at der var slået alarm klokken 03.53 onsdag morgen. Men politiet leder stadig efter flere personer i forbindelse med drabet.

- Vi ved, at der har været mindst to andre i lejligheden, og dem vil vi jo gerne tale med, siger vicepolitiinspektør Jens Møller

Den dræbte er en 51-årig mand, som oprindeligt er fra Yemen. Han boede ikke selv i lejligheden, men kendte ifølge Jens Møller lejlighedens beboere, som er fra Somalia, og andre der plejer at komme der.

 - Han blev dræbt af et enkelt stik i brystet, siger Jens Møller.

Onsdag aften vil han ikke komme ind på, om lejligheden bar præg af, at der havde været slagsmål, eller hvad motivet til drabet kan være. Men han fortæller, at politiet endnu ikke har fundet den kniv, som offeret blev stukket med.

Manden, der blev varetægtsfængslet for drabet, kærede ikke fængslingen til landsretten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik