Dommer fængsler mand for at lease flugtbil til bandedrab

Samlet set er fem unge nu fængslet i sagen om drabet på den 22-årige Ghassan Ali Hussein ved Mjølnerparken.

En dommer har torsdag aften varetægtsfængslet en 22-årig mand, der er sigtet for at have deltaget i det seneste bandedrab i København.

Manden skal foreløbigt sidde fængslet frem til 19. december.

Det er politiets opfattelse, at den fængslede tog til Sverige for at lease en bil, som gerningsmændene flygtede i efter forbrydelsen.

På den måde skal den 22-årige ifølge sigtelsen have gjort sig skyldig i både drab og drabsforsøg. Politiet mener nemlig, at manden udmærket vidste, hvorfor bilen skulle hentes til Danmark.

Torsdagens retsmøde blev holdt for lukkede døre. Derfor er det uvist, hvad den sigtede har forklaret. Dog fremgår det, at han nægter sig skyldig, samt at han kærede fængslingskendelsen til landsretten.

Det var om eftermiddagen 9. november, at to mænd på scooter sendte en byge af skud gennem forruden på en bil på en parkeringsplads ved Mjølnerparken.

Den 22-årige Ghassan Ali Hussein blev dræbt, mens hans 19-årige kammerat blev såret.

Efterfølgende stak de to gerningsmænd tilsyneladende af i den bil, som den nu fængslede 22-årige skal have leaset i Sverige.

I forvejen er fire andre mænd fængslet i sagen. Det seneste gennembrud kom tirsdag i denne uge, da politiet pågreb de to mænd, som mistænkes for at have affyret de dræbende skud fra knallerten.

Politiet mener, at drabet på Ghassan Ali Hussein er sket som led i krigen mellem banden Loyal to Familia og forskellige grupper på Nørrebro og i Nordvest. Blandt dem banden Brothas, der har base i Mjølnerparken.

Hen over sommeren og efteråret blev der skudt adskillige gange i København, og i perioden fra 31. oktober til 9. november blev tre mænd dræbt.

Et par dage efter drabet i Mjølnerparken berettede flere medier om, at der skulle være indgået en våbenhvile mellem banderne. Den ser indtil videre ud til at holde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik