Dokumentfalsk: Gymnasieelev får dom for karakter-fusk

Det var håbet om at kunne skifte til et bedre gymnasium, der fik en 19-årig mand fra Ishøj til at begå dokumentfalsk. - Det var nok ikke nogen god ide, siger han i dag.

En 19-årig mand fra Ishøj blev dømt skyldig i dokumentfalsk, efter at han ændrede på et karakterblad for at blive optaget i 3.g på Køge Gymnasium, skriver DAGBLADET Køge.

I retten erkendte den unge mand, at han på en hjemmeside havde fiflet med karakterene, men forklarede, at det var fordi han frygtede, at hans lave gennemsnit ikke var nok til at give ham en plads på den ønskede uddannelse.

- Jeg vidste måske godt, at de ville opdage det på et tidspunkt, men jeg havde ikke lige regnet med konsekvenserne, erkendte han i retten ifølge dagbladet.

Han følte, at der var et dårligt klima på gymnasiet mellem lærerne og eleverne.

- Niveauet er ikke særlig højt og lærerne er heller ikke gode. Hvis man for eksempel afleverer en stil, der ikke ligger til en god karakter, vil læreren ikke give dig så meget feedback. Så jeg tænkte, at jeg skal bare skulle ud fra det gymnasium. Der var også flere af mine venner, der skiftede. Men jeg havde ikke særlig gode karakterer, og jeg frygtede, at jeg ikke ville kunne komme ind andre steder. Så prøvede jeg at komme ind på et andet gymnasium ved at ændre på karaktererne, men det var nok ikke nogen god ide, erkender den 19-årige.

Den 19-årige mand valgte ifølge DAGBLADET Køge at modtage dommen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik