Dødens Gab genoplives på det store lærred - i svømmehallen

Oplev den gruopvækkende klassiker Dødens Gab, mens du selv tager dig en dukkert i Gladsaxe Svømmehal.

Forestil dig dette scenarie:

Du ligger i en badering og plasker stille rundt i det store svømmebassin.

Pludselig slukker lyset omkring dig, vandet bliver mørkt, og så kommer lyden.

"Dou, dou, dou, dou, dou, dou!"

En gigantisk hvidhaj toner frem på lærredet ved bassinet - og den er langt fra venligtsindet.

Cirka sådan lyder opskriften i Gladsaxe Svømmehal, hvor det snart er muligt at se hajfilmen over alle hajfilm, Dødens Gab, på storskærm, mens man plasker rundt med en badering om livet i bassinet.

- Der kan være 100 i bassinet af gangen. Og så kan man bare flyde rundt, mens filmen kører, siger Anna-Louise Noe Kristensen, som er kommunikationsmedarbejder for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune.Det er netværket Connectsport, som står bag visningen. Siden efteråret har de turneret rundt med forestillingen, og indtil videre har der været atter udsolgte svømmehaller.

Færdigt koncept bruger "svømmeren" anderledes

Hun fortæller også, at konceptet turnérer rundt i Danmark, og at turen nu er kommet til Gladsaxe. Og mens Connectsport, som står bag, står for alt lyd- og visningsudstyr, er det svømmehallen, som skal stå for baderingene.

- Hallen bliver lukket, mens de her film vises. Tidligere på dagen er det Den Lille Havfrue, som bliver vist i svømmehallen, siger Anna-Louise Noe Kristensen.

Der er ingen tvivl om, at det våde element vil præge gyser-forestillingen fra 1975, som Steven Spielberg instruerede.

Men selv hvis gyset over det uvisse under dig bliver for meget, så kan man være helt rolig.

- Sikkerheden skal selvfølgelig være i orden, så vi kan ikke bare slukke alt lyset i svømmehallen. Og så er der livreddere og så videre til stede, helt som det plejer at være, siger kommunikationmedarbejderen.

Connectsport oplyser til TV 2 Lorry, at de har haft stor succes med konceptet, der har været i gang siden efteråret med en turné i Jylland.

- Det er det der med, at det er en fed scene at se film i. Det har været en kæmpe succes, siger Peter Mejer Mortensen, som er direktør i Connectsport.

Netværkets formål er at få flere til at bruge de mange idrætsanlæg, som slet ikke udnyttes nok.

- Vi opsætter et lærred på 160 kvadratmeter helt fremme ved vandkanten, og sætter vi et godt lydanlæg op også, så det hele bliver knivskarpt, siger Peter Mejer Mortensen.

Han beretter også om, at man flere steder har farvet vandet rødt i løbet af filmvisningen, ligesom man nogle steder har sendt en dykker i vandet med en hajfinne på ryggen undervejs.

Forestillingerne finder sted i Gladsaxe Svømmehal den 26. januar, og der er fortsat masser af ledige billetter til Dødens Gab, der vises klokken 17.

I skrivende stund er der nemlig kun 20 personer, som har samlet sig mod nok til at betale de 125 kroner, som den særlige oplevelse koster.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik