Dødssyge patienter skal til Rigshospitalet

Patienter med en stor blodprop risikerer at dø på landevejen, fordi ambulancen ikke må køre forbi lægerne på Roskilde Sygehus, når de syge skal have en akut ballonudvidelse af kranspulsåren.

Så stærke ord tog regionsformand, Sten Bach Nielsen, i sin mund fornylig, da han skældte ud på Sundhedsstyrelsen, skriver DR Sjælland.

Men ordene hjælper ikke, og sundhedsministeren bakker sine embedsmænd op. Dermed kan Region Sjælland ikke få lov til at lave akutte ballonudvidelser på blodproppatienter på Roskilde Sygehus, selvom lægerne her laver 1000 planlagte operationer om året.

Usaglig Sundhedsstyrelse

Lægelig direktør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, mener, at afslaget fra Sundhedsstyrelsen er direkte usagligt:

- Ingen andre europæiske lande eller USA kræver, at der er hjertekirurger, når man foretager en ballonudvidelse i kranspulsåren. Det er et forældet krav fra styrelsen. Vi ved, at tid er den vigtigste faktor for overlevelse. Derfor er det fatalt, at akutte patienter fra Region Sjælland ikke kan komme på Roskilde Sygehus, selvom hospitalet har alt udstyret og den lægelige ekspertise, siger Lars Onsberg Henriksen til DR Sjælland.

Sundhedsstyrelsen står fast

Overfor DR Sjælland kræver overlæge i Sundhedsstyrelsen Marianne Jespersen et større lægeberedskab, end Roskilde Sygehus i dag kan mønstre, når der skal laves akutte ballonudvidelser. Derfor står hun fast på, at de 500 akutte patienter fortsat skal køres til Rigshospitalet.

Sundhedsstyrelsen kan ikke komme med tal på, hvor mange patienter i Region Sjælland der dør under transport til Rigshospitalet.

- Den problematik tager vi op til efteråret, siger overlæge Marianne Jespersen til DR Sjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik