Foto: TV 2 Lorry - arkivfoto

Død kusk udløser hård kritik af ambulancefirma

Sundhedsstyrelsen retter hård kritik af ambulancefirmaet Ignis Et Aqua i sag om død travkusk.

Sidste sommer faldt en travkusk om med hjertestop på Charlottenlund Travbane. Travkusken døde på vej mod et hospital - i en ambulance fra det private firma Ignis Et Aqua.

Det private ambulancefirma får nu massiv kritik af Sundhedsstyrelsen, som har undersøgt sagen. Ambulancefirmaet ringede ikke 112, kørte ikke til det nærmeste hospital og fejlede med medicinen, fremgår det af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

I rapporten står der blandt andet, at ambulancetjenesten kørte til Herlev Hospital i stedet for Gentofte Hospital, som ligger tættere på travbanen. Ifølge rapporten ringede firmaet heller ikke til 112, inden de kørte af sted med kusken - et brud på reglerne.

Sundhedsstyrelsen besøgte Ignis Et Aqua i september 2014. Det skete, fordi styrelsen havde modtaget flere klager om ambulancetjenesten fra tidligere ansatte, skriver Lokalavisen. To måneder efter besøget modtog Sundhedsstyrelsen en opsigelse fra firmaets ansvarlige læge.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (Socialdem.) vil nu kigge reglerne for privat ambulancekørsel efter i sømmene.

- Hvis man skal køre ambulance i Danmark, så skal der være styr på tingene. Derfor er jeg parat til at ændre reglerne, så vi stiller de samme høje krav til ambulancetjenesterne, siger Nick Hækkerup til TV2/Lorry.

Det er må nuværende tidspunkt uklart, om Sundhedsstyrelsen vil politianmelde ambulancefirmaet.