Dobbelt så mange søger om feriehjælp

Der er kommet voldsomt flere fattige og udsatte mennesker i Danmark, og det mærker organisationen Dansk Folkehjælp helt tydeligt, fordi mange flere i år har søgt et ferieophold, skriver Helsingør Dagblad

- Vi har i år fået dobbelt så mange ansøgninger om feriehjælp, som vi kan sende afsted. Vi har haft omkring 5.000-6.000 henvendelser og ansøgninger - men desværre har vi kun mulighed for at sende 3.000 afsted, fortæller Jette Kristoffersen, Dansk Folkehjælp.

To mindre grupper af de 3.000, som hen over sommeren kommer på ferie via Dansk Folkehjælp, ankom lørdag til Feriebyen i Helsingør. Der er mange forskellige baggrunde for ferie med Dansk Folkehjælp. Det kan for eksempel være børneferier for socialt udsatte, psykisk handicappede børn, unge og voksne, enlige forsørgere med børn og socialt udsatte familier. Alle familier og børn er visiteret af de sociale myndigheder, oplyser Dansk Folkehjælp.

- På grund af de mange ansøgere har vi måtte skære målgruppen ned, så det nu især er enlige forsørgere, altså de der på mange måder har mest brug for det, der kommer på ferie. Og så fokuserer vi på børnene, selvfølgelig, siger Jette Kristoffersen.

Hele sommeren kører Dansk Folkehjælp børneferieophold på Fuglsøcentret på Mols med fokus på mad, motion og fællesskab.

Når der er så mange ansøgere til ferieophold i år, mener Jette Kristoffersen, at det ganske simpelt skyldes flere fattige .

- Jeg ser det som et udtryk for, at mange har dårlig økonomi, enten fordi de er enlige forsørgere, på grund af sygdom eller andre problemer. De skal leve af kontanthjælp eller andre overførselsindkomster, og det er altså svært. Mange af dem, jeg taler med, fortæller, at de nu kommer på ferie for første gang i åresvis, siger Jette Kristoffersen.

- Når vi får så mange ansøgninger, ser jeg det som et udtryk for, hvor mange fattige og udsatte, der er i Danmark, tilføjer hun.

- Ud fra de evalueringer, vi får ind, efter at folk har været afsted, kan vi se, hvor meget det betyder - især måske for børn - at få et ferieminde. Det er faktisk lidt uhyggeligt, hvor meget en uges ferie kan betyde, siger Jette Kristoffersen.

Selv om Dansk Folkehjælp holder billig ferie, forstået på den måde, at der kun er økonomi til basisudgifter i form af husleje, mad, transport og til aktiviteter, kan organisationen ikke bare øge antallet af feriepladser til børn og deres forældre.

- Forudsætningen er, at vi får flere midler. Idag får vi først og fremmest økonomi fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Socialministeriet støtter også, men vi søger og får også penge fra andre fonde og ind imellem også fra private, oplyser Jette Kristoffersen, der er ansvarlig for den nationale afdeling i Dansk Folkehjælp.

Alle involverede i de mange ugers ferie forskellige steder i landet arbejder uden løn. De er frivillige, som i mange tilfælde vælger at bruge egen ferie på at tage afsted.

- Når der er 30 børn på ferie, er der som minimum 10 voksne frivillige, så der er mange engagerede ildsjæle med i arbejdet. Mange er med år efter år, oplyser Jette Kristoffersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik