Dobbelt op på skybrud

Siden sidste års store skybrud i København har DMI sendt dobbelt så mange advarsler om skybrud ud som forrige år. Det irriterer borgerne - ikke mindst fordi det ikke har regnet mere i år end forrige år

Kritikken haglede ned over DMI i dagene efter det massive skybrud i København den 2. juli sidste år. Det fik instituttet til at supplere deres normale varslinger med en såkaldt risikomelding. Men forskellen er gået hen over hovedet på borgerne, der bliver irriterede over advarsler der ikke holder stik.

- Mange gange så passer det jo slet ikke at skybruddet kommer. Og så har man gået der og bekymret sig, siger fagforeningsmedarbejder i København, Inger Olesen.

13 gange siden skybruddet sidste år har DMI advaret om skybrud for København og Nordsjælland. Det er cirka dobbelt så mange advarsler som året forinden.

Det får beredsskabschef for Københavns Brandvæsen, Niels Ole Blirup, til at frygte, at DMI med de mange advarsler skaber en 'Peter og ulven' - effekt:

- Hvis der kommer for mange af de varsler uden, at der er noget om dem. At man så efterhånden ikke tager dem seriøst mere. Lidt ligesom ulven kommer, ulven kommer, og så kommer den altså ikke alligevel, siger han.

Martin Pedersen, der er speditørelev, tror at de mange advarsler skyldes sidste sommers skybrud, der kom bag på mange københavnere.

- DMI fik stort set hele skylden, så jeg tror, at de dækker sig helt ind, hvis der er tegn på, at der kommer noget svand, siger han.

Knud - Jacob Simonsen, fra DMI forklarer, at de ekstra advarsler om skybrud det seneste år skyldes DMI's forskellige varslingskategorier, hvor man skelner mellem skybrudsvarsel og risiko for skybrud, og siger:

- Man kan sige, folk skal vænne sig til noget nyt, og det skal kommunikeres ud. Og man kan altid diskutere om kommunikationen har været god nok, og om det kan gøres bedre, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik