DJØF frikender Køge-direktør

En tidligere direktør i Køge Kommune, der ifølge borgmester Marie Stærke (S) modtog et større, uretmæssigt beløb i forbindelse med sin fratrædelse sidste år, frikendes nu af sit fagforbund for at have været i ond tro, da han drog bort med de knap to millioner kroner, skriver DAGBLADET Køge.

- Der er intet belæg for at påstå, at han var i ond tro, for det var jo os, der på hans vegne indgik aftalen med kommunen, fastslår Per Hansen, der er formand for de offentlige chefer i DJØF, Dansk Jurist- og Økonomforbund.
Ifølge en dugfrisk undersøgelse, foretaget af Kommunernes Landsforening efter anmodning fra kommunen, var der ikke hjemmel til fratrædelsesbeløbet inden for de gældende regler, men det kan den fratrådte direktør, ifølge DJØF, på ingen måder klandres for.
Per Hansen understreger, at fagforeningens medlemmer naturligvis må forlade sig på, at deres organisation tager korrekt hånd om dem, ligesom fagforeningen må kunne forlade sig på, at arbejdsgiveren - i dette tilfælde Køge Kommune - har styr på, hvad der er hjemmel til at aftale.
- Vi har det fulde ansvar for medlemmet, og hvis kommunen vil forsøge at kræve beløbet tilbagebetalt, så er det os, der må stå for skud. Direktøren kan ikke blive dømt for noget som helst. Han har været i god tro, siger Per Hansen.
Sammen med Køges kommunaldirektør Peter Frost lod borgmester Marie Stærke for få dage siden skinne igennem, at der med stor sandsynlighed vil blive foretaget en vurdering af mulighederne for en erstatningssag mod den fratrådte direktør med krav om
tilbagebetaling af beløbet.
- I så fald må kommunen gøre krav overfor os og ikke vores medlem, siger DJØF-formanden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik