Distortion: Uber er et frisk pust

Distortions partnerskab med kørselstjenesten Uber har bragt sindene i kog. Men Uber er et frisk pust, lyder det fra Distortions direktør.

Det har vakt forargelse og undren på Københavns Rådhus, da det gik op for kommunen, at gadefesten Distortion har indgået et partnerskab med den omstridte kørselstjeneste Uber. 

Flere medlemmer af borgerrepræsentationen og Kultur- og Fritidsbormesteren kalder partnerskabet problematisk, fordi kommunen støtter gadefesten økonomisk med 1,4 mio. kr., og fordi Uber i øjeblikket befinder sig midt i en retssag, der skal afgøre om tjenesten overhovedet er lovlig i Danmark.

Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har meldt ud, at han kontakte arrangørerne til en snak om partnerskabet med Uber.

 -  Det er klart, at vi ikke kan give et stort tilskud til festivalen - eller tilladelse til at afvikle den - hvis de ikke overholder den lovgivning, der er i landet - eller de løn- og arbejdsvilkår, der skal være for at modtage tilskud, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Borgmesteren er positiv over for konceptet dele økonomi, men så længe at Ubers situation ikke er afklaret, mener han ikke, at Københavns Kommune skal stå side om side med Uber som sponsorer til Distortion. 

Men på Distortions hjemmeside er Uber stadig anført som partner, sammen med Københavns Kommune. Og Uber er et frisk pust, lyder det fra Distortions direktør. Om partnerskabet mellem Uber og Distortion dermed fortsætter vides ikke.

Det har ikke været muligt at få et interview med Distortions direktør og grundlægger Thomas Fleurquin, men i et sms-svar skriver han følgende til TV 2 Lorry: 

- Vi vil ikke ind i dialog med kommunen gennem medierne. Helt principielt er vi positive overfor det friske pust, som deleøkonomi kan bringe til samfundet, og vi er sikre på, at et innovativt land som Danmark kommer til at finde fornuftige måder at regulere Airbnb, Uber m.fl. i den nære fremtid. 

Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen synes at deleøkonomi er positivt, men han mener ikke, at Uber skal være partner på det sammen arrangement som Københavns Kommune.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik