Beredskabet er højere end nogensinde før til gadefestival

Distortion har allerede oprustet sikkerhedsforanstaltningerne i år, men ovenpå nattens eksplosion under en koncert i Manchester i Storbritannien, skal endnu en oprustning drøftes med politiet.

22 dræbt og 59 såret efter eksplosion ved koncertstedet Manchester Arena i Storbritannien mandag aften.

På onsdag samles tusindvis af glade danske unge, når Distortions populære gadefester begynder. Hvert år gennemgås sikkerhedsforanstaltningerne nøje, men arrangørerne siger, at festivalens sikkerhedsniveau aldrig har været højere end i år. 

Distortion

Distortion finder sted fra den 31. maj til den 4. juni i København. Gadefesterne er hovedsageligt på Vesterbro og Nørrebro, mens nogle få bliver afholdt i Indre By. Distortion Ø er på Refshaleøen og begynder fredag den 2. juni.

- Vi har i år et meget meget højere beredskab, end vi nogensinde tidligere haft haft, siger festivalarrangør Thomas Fleurquin til TV 2 Lorry.

Han lægger vægt på, at Distortion de seneste ni måneder løbende har været i dialog med Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste. Ovenpå nattens eksplosion under en koncert med Ariana Grande i Manchester vil arrangørerne og politiet igen holde et møde for at drøfte, om man skal opruste yderligere. 

- Vi har endnu ikke haft tid til at overveje, om der skal oprustes yderligere, men det gætter jeg på, at der skal, siger han. 

I forvejen er der planlagt et højt sikkerhedsniveau i form af flere synlige vagter og betonklodser.

quote - Vi sætter betonklodser op rundt om festerne på både Vesterbro og Nørrebro.

Thomas Fleurquin, Festivalarrangør

- Vi sætter betonklodser op rundt om festerne på både Vesterbro og Nørrebro. Derudover vil både vores eget tryghedskorps, politiet og PET være til stede under hele festivalen. 

Herudover er ifølge arrangøren lagt en nøje plan for flugtveje, hvis en uventet situation skulle opstå. 

- Der er 90 begivenheder på to dage, så der er lagt en gennemtænkt plan, der tager hensyn til publikumsflow. Der er ikke en scene som ikke har flere adgangsveje. 

Bedre forudsætninger for sikkerhed på Refshaleøen

Under gadefesterne er der ikke en egentlig indgang, men folk strømmer derimod til fra alle sider. Derfor er der ikke mulighed for, at for eksempel sikkerhedsvagter kan tjekke folk og deres medbragte ting. 

Det gør de først til Distortion Ø, som begynder fredag på Refshaleøen. 

- Der har vi en bedre gennemgang af publikum. Det er en mere regulær koncert og her vil man blive fanget ved indgangen, hvis man har noget med ind, som man ikke må, siger Thomas Fleurquin og forsætter: 

- Det er heller ikke en lige så stor begivenhed. Jeg er mere bekymret for gadefesterne. 

Terrortruslen er alvorlig

PET vurderede senest i februar, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Sådan har det været længe, og normalt bliver vurderingen ikke påvirket af, at der sker angreb i udlandet. I PET's Center for Terroranalyse seneste analyse fremgår det at "opfordringer i militant islamistisk propaganda øger terrortruslen mod ubeskyttede civile mål, herunder steder, hvor mange mennesker er samlet, samt transportinfrastruktur."

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik