Den 21. november kan du være med til at bestemme, hvem der skal have stolene på Solrød Rådhus de næste fire år. Foto: Lorry

Disse tre sager afgør valget i Solrød

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Solrød lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byråddet i Solrød.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Solrød:

  1. De ældre i Solrød kan få støvsuget og ryddet op hver tredje uge, men står det til S, skal der postes flere penge i de ældre, så de kan få rengøring hver anden uge. Også DF vil have flere penge til ældreområdet. Borgmester Niels Hörup, V., mener derimod, at der er stor tilfredshed med ældreområdet, så der behøver ikke at blive tilført flere penge.
     
  2. Kunst og biblioteker bliver ikke prioriteret højt på Solrøds budgetter, der bruger færrest penge på kultur i landet. S og K er klar til at øge beløbet vil på længere sigt have et medborgerhus til kommunen, mens V afviser. Borgmester Niels Hörup henviser til København ligger tæt på, og der er der masser af kultur.
     
  3. Skatteniveau og grundskyld deler vandene i Solrød. Grundejerne går til valg på at sænke grundskylden, og den er LA og K med på. Borgmesteren mener derimod ikke, at der er luft i budgettet til at sænke hverken skat eller grundskyld lige nu.

TV 2 Lorry besøger Solrød Gymnasium den 1. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Solrød bedre at kende. Læs mere her

Læs også Valgdebat i Solrød