Foto: TV 2 Lorry

Disse tre sager afgør valget i Rudersdal

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Rudersdal lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Rudersdal.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Rudersdal:

  1. Der er blevet sparet på kommunens skolebørn de sidste par år, og det har medført, at Rudersdal har den 5. højeste klassestørrelsen i regionen. S og SF vil have klasserne til at være mindre, mens Lokallisten og K påpeger, at der er problemer med, hvordan skolerne administreres. V accepterer større klasser, hvis det kan sikre, at man ikke får lave elevtal på den enkelte skole.
     
  2. Borgerne i Rudersdal betaler en af Danmarks laveste kommuneskatter - til gengæld er husejerne nogle af dem, der betaler mest i grundskyld - altså ejendomsskat. V forsøger at smøre politikerne på Christiansborg, så de forstår byrden. LA vil have skatten og grundskylden sænket. Venstrefløjen vil have hævet skatten, så der kommer flere penge til velfærd, mens K og V og tilfredse med skatteniveauet.
     
  3. Et kommende friplejehjem ved De Røde Baner blev vedtaget med mangel på borgerinddragelse, og det har skabt frustration blandt kvarterets beboere. Der ligger en skole lige ved siden af, og mange forældre er bekymret for at det kommende byggeri bliver farligt for børnene, og at friplejehjemmet overtager skolens fodboldbaner.

 TV 2 Lorry besøger Havarthigaarden i Holte den 8. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Rudersdal bedre at kende. Læs mere her. 

Læs også Valgdebat i Rudersdal