Ishøj er den kommune i landet med flest arbejdsløse. Det kan politikerne i rådhuset måske gøre noget ved. Stem den 21. november. Foto: Christian Liliendahl - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Ishøj

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Ishøj lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byråddet i Ishøj.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Ishøj:

  1. Ishøj er den kommune med landets højeste antal arbejdsløse. Flere har kig på, at kommunens jobcenter rent faktisk ligger i nabokommunen Vallensbæk, som man samarbejde med på området. Men det går ud over de ledige i Ishøj, der – ifølge kritikerne – ikke får den optimale behandling og rådgivning. Samarbejdsaftalen kan ikke ophæves uden videre, og derfor peger flere på, at der må kunne findes en alternativ løsning, så ledige i Ishøj får rådgivning i deres egen kommune.
     
  2. Socialdemokratiet har det absolutte flertal i Ishøj, og med DF som partiets højre hånd kan S fuldstændig droppe samarbejdet med de øvrige partier. Venstre, SF og Enhedslisten samarbejder derfor helt utraditionelt, men de kan ikke få noget politik igennem uden støtte fra S.
     
  3. Ishøjs skoler klarer sig ikke så godt, som politikerne kunne ønske sig. Og det skyldes de mange tosprogede børn, der giver skolerne særlige udfordringer. En tredjedel af Ishøjs befolkning er indvandrere.

 TV 2 Lorry besøger Ishøj By Center den 31. oktober, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Ishøj bedre at kende. Læs mere her

Læs også Valgdebat i Ishøj