Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Hvidovre

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Hvidovre lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Hvidovre.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Hvidovre:

  1. Hvidovre er en parcelhus-kommune, men politikerne tumler i øjeblikket med, om der skal bygges opad med lejligheder for at tiltrække nye borgere. Et højhus ved Kvickly på Hvidovrevej har for nyligt splittet byrådet. Boligpolitik bliver noget af det første, som den nye kommunalbestyrelse skal tage stilling til.
     
  2. Valget i 2013 blev dramatisk i Hvidovre, hvor DF’eren Mikkel Dencker var tæt på en borgmesterpost med et borgerligt flertal bag sig. De borgerlige kunne dog ikke blive enige om at pege på ham som borgmester, så Mikkel Dencker endte i stedet med selv at pege på Helle Adelsborg, S. Selv fik han en viceborgmesterpost. Han vil igen i år gerne være borgmester, men står ikke tilbage for at pege på S, hvis det giver mest indflydelse.
     
  3. Mange har stærke følelser omkring den gamle gård Risbjerggård, men den er dyr at renovere. Partierne er klar til at rive den ned og bygge et nyt medborgerhus op, der skal være et kulturelt samlingssted. DF vil dog bevare ydersiden af gården og bygge nyt indvendigt, mens de andre partier er klar til at rive det hele ned.

 TV 2 Lorry besøger Friheden Idrætscenter den 6. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Hvidovre bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Hvidovre Kommune