Frederiksborg Slot er Hillerøds vartegn. Men de vigtigste personer i kommunen går på arbejde på rådhuset - og du kan vælge dem den 21. november, hvor det nye byråd skal sammensættes. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Hillerød

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Hillerød lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byråddet i Hillerød.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Hillerød:

  1. Når kosten skal svinges på skoler og i børnehaver, er det lige nu kommunalt ansatte, der er i rengøringsuniform. Men skal det i fremtiden varetages af private selskaber? Det mener V, Rad. V., LA og Ny Borgerlige. K er ikke afvisende for at sende opgaven i udbud igen, mens DF, S, Enhedslisten og SF mener, at rengøringen skal blive på kommunale hænder.
     
  2. Der kommer til at mangle ældreboliger i den kommende tid i Hillerød, men skal det løses ved, at et privat plejefirma laver et såkaldt friplejehjem? Ja, siger de borgerlige og Rad. Ven. S og SF er lunkne ved idéen, mens Enhedslisten på ingen måde vil være med.
     
  3. Der skal bygges boliger til 3.000 mennesker på Møllebrogrunden. Her skal bygges helt op til 45 meter med 15 etager. De fleste partier vil gerne have bygget området tæt og højt, hvis det passer ind. SF og S har sat sig imod så højt et byggeri. Rad. Ven. lægger vægt på grønne kiler i området.

TV 2 Lorry besøger biblioteket i Hillerød den 2. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Hillerød bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Hillerød Kommune