Skal Herlev have flere høje bygninger? Det skal den næste kommunalbestyrelsen beslutte - og du kan vælge hvem, der skal sidde på rådhuset den 21. november. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Herlev

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Herlev lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Herlev.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Herlev:

  1. Herlev er lille, men politikerne vil gerne fortsat have plads til udvikle bymidten. Da Herlev i overvejende grad er parcelhuse og villakvarterer, mener mange, at byens idylliske image vil blive ødelagt af højdebyggeri. Diskussionen tager udgangspunkt i, hvor mange etager man kan bygge: S og K vil bygge op til otte etager, mens V ikke vil have nogen øvre begrænsninger.
     
  2. Mængden af almene boliger splitter byrådet. Over halvdelen af boligerne er almennyttige i Herlev. Et fint antal mener den socialdemokratiske borgmesteren, mens DF synes, man bør satse mere på boliger til unge og ældre. LA vil stoppe favoriseringen af almene boliger, og K mener, at man bør prioritere almene- og andelsboliger, men er klar på almennyttige boliger til de unge.
     
  3. En ung, gravid kvinde blev myrdet i Elverparken for et år siden, og bander generer borgerne i Herlev. Siden har kommunen haft fokus på at bekæmpe utryghed, men flere partier mener ikke, at man gør nok. Rad. V. vil have mere fokus på at bekæmpe bandemiljøet i kommunen, mens DF og K ønsker at oprette et privat vagtværn. S. mener, at man skal fokusere på, at det samlede antal af kriminelle handlinger er faldet.

TV 2 Lorry besøger Centertorvet i Herlev Bymidte den 14. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Herlev bedre at kende. Læs mere her 

Læs også Her er der valgdebatter i Herlev Kommune