Helsingør er ikke kun kendt for Kronborg, men også byens fodboldhold FC Helsingør, der har hævet sig til superliga-niveau har sat byen på landkortet. Nu går diskussionen på, hvad man skal gøre med det nye stadion. Foto: Torben Christensen - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Helsingør

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Helsingør lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byråddet i Helsingør.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Helsingør:

  1. Helsingør er i gang med at bygge et nyt stadion til 60 mio. kroner, der opfylder kravene til 1. division. Men for yderligere 60 millioner kroner kunne det nye stadion udbygges til også at opfylde kravene i Superligaen. Bliver nyoprykkede FC Helsingør i Superligaen, risikerer holdet at skulle have hjemmebane i en anden by. Ryger de til gengæld ud af Superligaen, vil kommunen stå med et overdimensioneret stadion.
     
  2. De røde partier i Helsingør er vil have hævet skatten. De blå partier derimod er tilfredse med niveauet eller ønsker den sænket yderligere. Uenigheden går på, om skattelettelser lokker nye til, eller om flere penge til skoler og institutioner er mere tiltrækkende på tilflyttere.
     
  3. Økonomien sejler hos Helsingørs skoler. Der er blevet brugt for mange vikarer, og specialområdet trækker tænder ud. Men nu skal der styr på økonomien, mener samtlige partier.

Læs også Valgprognose: Der bliver tæt løb mellem rød og blå blok