Skal der gå en busrute igennem den fredede Utterslev Mose, så Mørkhøj og Tingbjerg forenes? Det skal politikerne i Gladsaxe bestemme. Foto: Jan Jørgensen - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Gladsaxe

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Gladsaxe lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byrådet i Gladsaxe.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget:

  1. Bandekonflikten er igen blevet aktuel i Gladsaxe, hvor der ligesom flere andre steder Storkøbenhavn er blevet skudt. De fleste partier mener, at kommunens forebyggende indsats er god, mens DF gerne så, at man straffede familierne til den kriminelle ved eksempelvis at tage deres offentlige ydelser.
     
  2. Københavns Kommune har foreslået at åbne op for en busrute mellem Tingbjerg og Mørkhøj. Busruten skal gå gennem det fredede område Utterslev Mose. Det har fået borgere og politikere på mærkerne. S og SF er ikke afvisende over for en busrute, men K mener, at busserne kan køre på de veje, der allerede er etablerede.
     
  3. Flere af folkeskolerne i Gladsaxe trænger til en ordentlig omgang -blandt andet har Gladsaxe Skole været plaget af skimmelsvamp. Politikerne har sat 250 millioner af til området, men de er endnu ikke blevet brugt. LA og V vil gerne bygge en helt ny Søborg Skole. En rapport om skolernes tilstand er ved at blive lavet, og S vil derfor ikke tage stilling til renovering eller nedrivning, før den er færdig.

TV 2 Lorry besøger Silvan i Gladsaxe den 13. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Gladsaxe bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Gladsaxe Kommune