Gentofte Hospital er en af de bygninger, der har huset flygtninge i kommunen. Et emne der har fyldt meget for politikerne i Gentofte. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Gentofte

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Gentofte lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Gentofte.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget:

  1. Flygtningedebatten har fyldt meget i Gentofte det seneste år, hvor kommunalbestyrelsen senest har stemt for at placere flygtningene på 60 forskellige adresser i kommunen - deriblandt på en gammel skole. Borgmester Hans Toft, K., mener ikke, at kommunen har plads til at huse flygtningene og tilbyder derfor at opføre almennyttige boliger i andre kommuner, som flygtningene kan bo i. EL og Rad. Ven. mener derimod godt, at der kan opføres almennyttige boliger til flygtningene i Gentofte.
     
  2. I hælene på flygtningedebatten kommer ungdomsboligerne. Kommunen har nemlig været tvunget til at bruge 125 af ungdomsboligerne til at huse flygtningefamilier. Og det giver lange ventelister på boliger til kommunens unge. En næsten enig kommunalbestyrelse har derfor besluttet i budgettet at bygge 150 ekstra boliger til unge.
     
  3. Gentofte har som en af de eneste kommuner i Danmark indført en ny styreform, hvor borgere tager del i det politiske arbejde i udvalg, der omhandler konkrete sager i kommunen. Det kan eksempelvis handle om arkitektur eller boligpolitik. De største partier er begejstrede for ordningen og mener, at borgerne har fået langt mere indflydelse. Men de kritiske politikere mener, at de selv får mindre information, fordi der er færre møder kun for politikere.

TV 2 Lorry besøger Rådhushallen på Gentofte Rådhus den 14. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Gentofte bedre at kende. Læs mere her

Læs også Kom til valgdebat i Gentofte