Frederikssund Vikingespil blev i år afholdt for 66. gang. Selvom vikingerne var store er stærke, er kommunalpolitikerne kommunens mest magtfulde. Men du bestemmer, hvem der skal i byrådet d. 21. november. Foto: Torkil Adsersen - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Frederikssund

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Frederikssund lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byrådet i Frederikssund.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager afgør valget:

  1. I Frederikssund går diskussionen højt, når emnet falder på skolelukninger og forskellen på land og by. For K er skolelukninger en selvfølge for at sikre kvalitet, mens venstrefløjen og DF råber vagt i gevær om landsbyskolelukninger. V, der sidder på borgmesterposten, har ikke skolelukninger som en del af fremtidsplanerne, medmindre elevtallet falder yderligere.
     
  2. Hvor mange penge skal der bruges på den planlagte Idrætsby? Politikerne er allerede enige om en svømmehal med og flere nye boldbaner. V, Rad. V., og K siger ja til at proppe endnu flere penge i projektet. DF er med, men frygter, at det går ud over de lokale klubber, mens S og Enhedslisten mener, at der er brugt penge nok på Idrætsbyen og trækker i bremsen. Diskussionen går også på, hvor meget af kommunens idræt, der skal samles i Idrætsbyen.
     
  3. Et nyt hovedbibliotek i de røde fabriksbygninger på Fioma-grunden i Frederikssund er på tale. De største partier V og S er varme på idéen, mens DF siger nej tak og vil have jævnet fabriksbygningerne med jorden, så der kan bygges erhverv og boliger. K og Enhedslisten vil have undersøgt andre placeringer, mens Borgernes Liste mener, at pengene skal bruges på bibliotekerne i landsbyerne.

TV 2 Lorry besøger Sillebroen Shopping den 26. oktober, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Frederikssund bedre at kende. Læs mere her.

Læs også Kom til valgdebat i Frederikssund