Frederiksberg Hospital skal ikke længere være fyldt med sygeplejersker og læger - men med rigtige mennesker. Politikerne, som du vælger ind den 21. november, kommer til at beslutte, hvad grunden skal bruges til. Foto: Brian Berg - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Frederiksberg

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Frederiksberg lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget:

  1. Frederiksberg Hospital kommer snart til at stå tom, men hvad skal grunden så bruges til? Partierne er enige om, at den store grund skal på kommunens hænder, og så skal der bygges boliger. Flere partier vil have presset ungdomsboliger ind. Venstrefløjen ser det som en mulighed for at få bygget mindst 25 procent almennyttige boliger, og det er K ikke afvisende over for.
     
  2. Den lille og tætte kommune har brug for flere parkeringspladser, mener de borgerlige. Parkering er generelt til debat i kommunen, hvor EL og SF vil sløjfe de to timers gratis parkering alle andre steder end på handelsgader og hæve den billige beboerlicens. S går lidt mere stille med dørene og vil bevare en times gratis parkering og kun lade beboerlicensen stige, hvis man har flere end en bil.
     
  3. Frederiksbergs skoler er under pres, mener S., der vil have bygget en ny skole til kommunens børn. LA er ikke afvisende overfor idéen. SF og V foreslår at hæve lærernes lønninger, så det bliver nemmere at rekruttere de dygtigste.

TV 2 Lorry besøger Frederiksberg Centret den 17. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Frederiksberg bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Frederiksberg Kommune