Fem af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand skal rives ned inden for de næste to år. Den næste kommunalbestyrelse får stor indflydelse på, hvad der skal erstatte dem. Her leger en familie foran en af blokkene. Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Brøndby

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Brøndby lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Brøndby.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest. 

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Læs også Væk med ikoniske højhuse: Brøndby Strand skal genskabes

Disse tre sager afgør valget:

  1. Fem af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand skal hives ned i løbet af de to næste år, men hvad, der i stedet skal bygges på grunden, er endnu ikke fastlagt. Kommunen har i forvejen danmarksrekorden i almennyttige boliger. De borgerlige og SF mener, at der skal bygges mere privat i Brøndby Strand, men det helt store emne er, hvorvidt kommunerne og ikke boligselskaberne skal godkende lejerne i de mange almennyttige boliger.
     
  2. Alt for få unge starter på en ungdomsuddannelse i Brøndby, og det er en problemstilling, som alle partier kæmper for at gøre noget ved.
     
  3. I Brøndby dominerer Socialdemokraterne sæderne i kommunalbestyrelsen. Alle partier bortset fra S ønsker at bryde det røde monopol, men så skal borgerne i Brøndby virkelig have lyst til forandring, da S har haft borgmesterkæden på i over 50 år.

TV 2 Lorry besøger Kulturhuset Brønden den 16. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Brøndby bedre at kende. Læs mere her.

Læs også Her er der valgdebatter i Brøndby Kommune