Hvad skal det nedlagte Vridsløselille Stasfængel bruges til? Det er et af de emner, som splitter politikerne i Albertslund. Foto: Linda Kastrup - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Albertslund

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Albertslund lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Albertslund.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager afgør valget i Albertslund

  1. Det gamle fængsel Vridsløselille, der blev brugt til frihedsberøvede flygtninge, skal nedlægges, men hvad skal der ske med bygningerne? De fleste partier er enige om, at fængslet især skal huse ejerboliger, som kommunen ikke har mange af i forvejen. DF foreslår at bygge et Nordisk Film Museum med Olsen Banden i centrum, mens LA er afvisende overfor kulturtilbud.
     
  2. Politikerne er enige om, at folkeskolen er et vigtigt indsatsområde. Der bliver nemlig sprøjtet rigtig mange penge i skolerne, men eleverne ligger alligevel godt en karakter under landsgennemsnittet. SF og K foreslår en to-lærerordning. V vil maksimalt have 22 elever i klasserne, mens S vil styrke vejlederindsatsen.
     
  3. Ser man udover Albertslund, strækker bygningerne sig ikke højt mod himlen, men det skal ændre sig, mener nogle partier. DF, EL og Rad. Ven. ønsker ikke, at der skal bygges yderligere opad, mens S, V, K og LA vil have højere bygninger.

TV 2 Lorry besøger Albertslund Hovedbibliotek den 30. oktober, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Albertslund bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Albertslund Kommune