Direktør snupper selv billig lejlighed

Direktøren for Den Hirschsprungske Samling har via sin position som medlem af Gl. Holtegaard-Breda Fondens bestyrelse selv fået adgang til luksuslejlighed i fondens ejendom. Dermed er hun på kant med fondsloven, vurderer eksperter ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Mens andre bestyrelsesmedlemmer i Gl. Holtegaard-Breda Fonden har begunstiget deres børn med en luksuslejlighed på en af landets mest attraktive adresser i Hellerup, har ét bestyrelsesmedlem selv høstet fordel af fondsfrynsen.
Det drejer sig om direktøren for Den Hirschsprungske Samling, Marianne Saabye, som har adresse på Sundvej 14, 1. tv. Her bor hun med udsigt over Øresund til en husleje, der ligger markant under markedsprisen for området.
Frederiksborg Amts Avis kunne i går fortælle, at det er formand for bestyrelsen, Rudersdal-borgmester Erik Fabrin (V), der personligt tildeler en interesseret lejer en lejlighed i ejendommen på Sundvej og derefter orienterer bestyrelsen om den nye lejer.
Dermed kan Marianne Saabye have sat sig på kant med fondsloven.
- Det kunne godt lyde som en begunstigelse. Når formanden gør det på egen hånd, må konstruktionen bagved bevirke, at han træffer afgørelse på bestyrelsens vegne, siger institutleder Lars Bo Langsted fra Juridisk Institut på Ålborg Universitet, som får støtte i sin vurdering af professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, Carsten Michael Henrichsen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Marianne Saabye.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik