Digital hjemmehjælp er fremtiden

Fru Jensen er nervøs for at tage sin medicin forkert. Men ved et hurtigt tryk på en skærm i stuen er hun straks i kontakt med en af kommunens hjemmehjælpere.

Hjemmehjælperne viser og forklarer hende via en direkte videokonference, hvordan hun skal tage sin medicin. Det kan lyde som et fjernt fremtidsscenarie, men det er fra starten af det nye år virkelighed for ældre i blandt andet Ålborg og Greve, der bliver foregangskommuner med pilotprojektet »Online Omsorg«, hvor der installeres trykfølsomme skærme hos de ældre, så hjemmehjælpere og ældre kan komme i kontakt med hinanden.

På længere sigt kan den digitale hjemmehjælp ifølge KMD, der har udviklet projektet, spare kommunernes pressede økonomi for et milliardbeløb.

»Flere ældre og færre varme hænder kombineret med en presset kommunal økonomi giver behov for nye løsninger på kernevelfærdsområdet. Vi kan med skærmene effektivisere ældreplejen, der slipper for at køre ud til ældre med et mindre behov for hjælp til f.eks. kontrol af medicinforbruget, helbredsmålinger og hjælp til genoptræning,« siger Karen Nielsen, direktør i KMD og medlem af regeringens vækstforum.

I første omgang bliver den såkaldte velfærdsteknologi afprøvet i Ålborg, Aabenraa, Kerteminde og Greve. Men hvis teknologien indføres på landsplan vil det ifølge Karen Nielsen på kort sigt betyde, at 1,7 pct. af ældreplejens fysiske besøg kan undværes - det giver en besparelse på ca. 200 mio. kr. årligt på landsplan, det skriver Berlingske Tidende


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik