DF vil bygge på skrinlagt Amager Fælled-grund: "Der er ingen reelle alternativer"

Fem alternative placeringer til det omstridte byggeri på Amager Fælled er ikke gode nok, mener Dansk Folkeparti. Man vil i stedet bygge på den oprindelige grund, der blev droppet under store protester.

Byggeriet af 2.400 boliger på den sydøstlige del af Amager Fælled blev sidste år lagt på is af Københavns politikere efter voldsomme protester fra befolkningen.

Området er nemlig en del af et af de sidste oprindelige naturområder i Københavns Kommune.

Det byggeri skulle ellers indbringe kommuneselskabet By & Havn to milliarder kroner, som man skyldte for metroen.

Siden har Økonomiforvaltningen i kommunen søgt efter alternativer blandt alle Københavns grunde til byggeriet på Amager Fælled, og mandag præsenterede man i en rapport fem løsningsscenarier

I fire ud af fem scenarier er arealer på andre dele af Amager Fælled stadig i spil. Her er tale om det såkaldte campingareal på Amager Fælled og det østlige areal ved Amager Fælled Nord. 

Det eneste scenarie, der ikke inkluderer Amager Fælled, er et kludetæppe af byggegrunde spredt ud over hele København blandt andet i Tingbjerg, Bellahøjmarken og et areal øst for Bådehavnsgade.

Men de scenarier er ikke gode nok til Dansk Folkeparti, og derfor vender partiet nu igen snuden mod den oprindelige byggegrund på den sydøstlige del af Amager Fælled.

"Ingen reelle alternativer"

- Man kan se, at nu har embedsapperatet været ude og undersøge hver grund i København. Og af dem er der ikke nogle løsninger, som Dansk Folkeparti ser bedre end den oprindelige løsning, siger Carl Christian Ebbesen, der er gruppeformand for DF i Københavns borgerrepræsentation. 

Carl Christian Ebbesen, DF, er ikke vild med forvaltningens alternativer.

Sådan lyder udmeldingen på trods af, at partiet i maj var med til at sikre et flertal bag forslaget om, at forvaltningen skulle finkæmme kommunens cirka 2.500 grunde til alternative placeringer.

Derudover stod DF i maj også bag et forslag sammen med Alternativet, Enhedslisten og DF om helt at sløjfe de yderligere undersøgelser af campinggrunden og Amager Fælled Nord  - og dermed helt droppe, at der skal bygges på Amager Fælled. I stedet ville man udelukkende undersøge alternative byggemuligheder. Det blev dog stemt ned.

Så vi skal tilbage til den oprindelige løsning og bygge på Amager Fælled?

- DF har hele tiden sagt, at vi bakker op om et flertal , hvis der kan findes en alternativ løsning til at bygge på Amager Fælled, og jeg venter stadig på, at Enhedslisten og Radikale Venstre kommer på banen og siger: Nu har vi løsningen. Men de er ikke kommet med noget endnu, siger han.

- Selvom jeg har hjulpet med at skaffe det flertal, der skulle til, for at vi kunne undersøge alle muligheder, så synes jeg, at denne rapport viser, at der ikke er nogen reelle alternativer til det oprindelige, siger han.

Venstre og Konservative støtter camping-grund

De øvrige borgerlige partier kan derimod godt bruge forvaltningens scenarier til noget.

- I vores optik ser det ud til, at campingpladsgrunden er den grund, hvor vi kan få naturhensynet og hensynet om at leve op til den aftale, vi har med staten, om at mødes, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der er Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København. 

Hør, hvad Venstre og de Konservative mener om alternativerne til byggegrunde.

I Konservative mener man ligesom DF heller ikke, at der er nogen af grundene, der er gode.

- Der er ingen af grundene, der er optimale, men campingpladsgrundene er den mindst ringe, siger Jakob Næsager, der er gruppeformand i de Konservative.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik