DF om skyderier: Ulovlige våben skal give 3 års fængsel

Det skal give op mod tre års fængsel, hvis man er i besiddelse af et ulovligt våben, sådan lyder et forsalg nu fra Dansk Folkeparti.

Ishøj, Søborg, Hvidovre, Farum, Østerbro og Nørrebro. Den seneste tid har budt på mange skyderier i Hovedstadsområdet og i resten af landet.

I kølvandet på de mange skyderier er der blevet oprettet flere visitationszoner, men der skal endnu hårdere midler i brug, mener Dansk Folkeparti.   

Normalstraffen for at besidde et ulovligt våben er et år, men den bør hæves til tre år, foreslår Dansk folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.

quote Vi er nødt til at sikre en øjeblikkelig chokeffekt over for de bander, der giver utryghed

Peter Skaarup, gruppeformand Dansk Folkeparti

 - Skyderier rundt omkring i landet er blevet en daglig ting. Det går simpelthen ikke. Vi er nødt til at sikre en øjeblikkelig chokeffekt over for de bander, der giver utryghed, siger han til Ritzau.

 Dansk Folkeparti vil derfor fremsætte et beslutningsforslag om en stramning af loven snarest, da man mener, at det vil have en opdragende effekt på de kriminelle

 - Så vil det blive sværere at lokke soldaterne i yderkanten til at gøre det beskidte arbejde for bandelederne, lyder det fra Skaarup, der henviser til, at det gav "en øjeblikkelig effekt", da straffen blev sat op i 2014.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen vil også gerne diskutere højere straf. Men dét alene ikke alene løse problemerne, pointerer hun. Der er brug for andre tiltag:

 - Politiet skal have nye overvågningsredskaber, så de kan holde øje med rocker- og bandegrupperingerne. Vi skal sikre os, at de ikke er mere kriminelle, når de kommer ud af fængslerne, end da de kom ind.

Trine Bramsen efterlyser samtidig, at justitsminister Søren Pind (V) indkalder til de varslede forhandlinger om en ny rocker- og bandepakke.

Før sommerferien varslede regeringen, at man ønsker at forhandle om en ny bandepakke med Folketingets partier. Pakken skal med justitsministerens ord fokusere på "den hårde kerne" i miljøet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-lejre.jpg

Kommunalvalgs-gyser på vej i Lejre - bølgerne går allerede højt i byrådssalen

vote-alleroed.jpg

Her kan magten skifte ved kommunalvalget: En sand stinker og spektakulær historik spøger i Allerød

cyklister dronning louises bro

København vil give ekstra penge til cyklende medarbejdere

23843574_10155937651019044_1898135444622730138_n.jpg

Glostrups Venstre-borgmester mistede flertal efter drama - nu lurer ung socialdemokrat i kulissen 

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere