DF om dyre ghettofamilier: Vi er til grin for vores egne penge

Dansk Folkeparti i København vil ramme udlændinge på pengepungen, hvis de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Dansk Folkepartis politiske leder på Københavns Rådhus, kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, ryster på hovedet efter at det mandag er kommet frem, at 187 familier i den belastede bydel Tingbjerg koster kommunen hele 82,6 millioner kroner om året.

I gennemsnit modtager hver familie ni specialiserede ydelser fra kommunen, mens en enkelt af dem modtager hele 20 ydelser, skriver Berlingske.

Det får nu Dansk Folkeparti til at kræve en hårdere kurs.

- Der er kun ét at gøre, og det er at sørge for, at de hele tiden står til rådighed for arbejdsmarkedet, og at vi i langt højere grad tjekker, at de bidrager og at de søger arbejde. Hvis ikke de gør, så må vi trække dem i ydelsen, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

quote Jeg synes, vi er til grin for vores egne skatteborgeres penge. Tænk sig at så få familier kan koste så mange penge

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, Dansk Folkeparti, København

- Helt vanvittigt

Han kalder omfanget af ydelserne og udgifterne til dem for ”helt vanvittigt”.

- Jeg synes, vi er til grin for vores egne skatteborgeres penge. Tænk sig at så få familier kan koste så mange penge, siger han, der helst havde set, at de pågældende familier aldrig var kommet ind i Danmark, men, som han konstaterer:

- Der var jo et rødt flertal, der ønskede at tage dem ind, men man skulle have været langt hårdere i forhold til at sørge for, at de fik tilegnet sig nogle danskkundskaber, fik sig et arbejde og dermed bidragede til det danske samfund. Men man har simpelthen efterladt dem på kontanthjælp og dermed de mange ydelser, de får nu, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Måske skyldes det valgkamp?

Han glæder sig over, at Radikale Venstre efter afsløringerne nu foreslår at droppe alle de indsatser, der ikke er lovpligtige.

- Det er positivt, at der er nogle røde partier, der begynder at vågne op. Det er jo deres skyld, at vi har fået de her mennesker til landet. Jeg tror måske, det er fordi, det er valgkamp, at Anna Mee Allerslev nu vil gøre noget. Men jeg er ikke sikker på, det er nok, siger han.

Også Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard kritiserer omfanget af ydelserne – og efterlyser mere fokus på at få forældrene i de 187 familier i job. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik