Peter Skaarup, retsordfører (Da. Folkep.) Foto: Lorry

DF kræver roma-familie udvist

En hel romafamilie, der i årevis har været omgivet af kriminalitet i Birkerød og Nordsjælland, bør udvises fra Danmark. Det vurderer retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, der nu vil have justitsminister Morten Bødskov (S) på banen.

- Den pågældende familie har tydeligvis ingen intentioner om at integrere sig i det danske samfund. Det er tilsyneladende en familie, der ikke vil Danmark noget godt, lyder det blandt andet fra Peter Skaarup i Dansk Folkepartis eget tidsskrift, Dansk Folkeblad, der udkommer i dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Familien blev landskendt i 2007, da den ældste søn, Srdjan Dimic bankede sin 17-årige, gravide kæreste ihjel med et kosteskaft. Han blev idømt 12 års fængsel, hvorefter han udvises fra Danmark.

Dermed følger han sin far, Iilja Dimic, der blev udvist i 2008 efter en fængselsdom for voldtægt af et nærtstående familiemedlem.

Udviste person er blevet set i Birkerød

Resten af familien blev i 2008 spredt for alle vinde, men i marts i år flyttede moderen og den yngste søn tilbage til Birkerød, hvor de lejede sig ind i et hus på Kongevejen.

Naboerne har siden været plaget af larm, tyverier og utryghed, og den udviste far er ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger blevet set flere gange i byen.

- Det er stærkt bekymrende, at faderen efter en udvisningsdom fortsat har adgang til Danmark og familien i Birkerød. Man kan jo kun gisne om, hvordan det ellers vil gå, når familiens drabsdømte søn skal udvises. Skal han også kunne færdes uhindret på gader og stræder i Birkerød, spørger Peter Skaarup i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Socialdem.: Der skal mere til, hvis en familie skal udvises

Morten Bødskov ønsker ikke at udtale sig, men henviser til retsordfører for Socialdemokraterne Trine Bramsen, der siger:

- Jeg kan godt forstå at beboerne i området føler sig utrygge, og selvfølgelig er det fuldstændigt uacceptabelt, hvis faderen er set i Danmark.

Men vi lever i et retssamfund, hvor der skal mere til, hvis en hel familie skal udvises. Det kræver beviser for alvorlig kriminalitet, og så vidt jeg er orienteret har politiet tæt opsyn med familien.