DF kræver roma-familie udvist

En hel romafamilie, der i årevis har været omgivet af kriminalitet i Birkerød og Nordsjælland, bør udvises fra Danmark. Det vurderer retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, der nu vil have justitsminister Morten Bødskov (S) på banen.

- Den pågældende familie har tydeligvis ingen intentioner om at integrere sig i det danske samfund. Det er tilsyneladende en familie, der ikke vil Danmark noget godt, lyder det blandt andet fra Peter Skaarup i Dansk Folkepartis eget tidsskrift, Dansk Folkeblad, der udkommer i dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Familien blev landskendt i 2007, da den ældste søn, Srdjan Dimic bankede sin 17-årige, gravide kæreste ihjel med et kosteskaft. Han blev idømt 12 års fængsel, hvorefter han udvises fra Danmark.

Dermed følger han sin far, Iilja Dimic, der blev udvist i 2008 efter en fængselsdom for voldtægt af et nærtstående familiemedlem.

Udviste person er blevet set i Birkerød

Resten af familien blev i 2008 spredt for alle vinde, men i marts i år flyttede moderen og den yngste søn tilbage til Birkerød, hvor de lejede sig ind i et hus på Kongevejen.

Naboerne har siden været plaget af larm, tyverier og utryghed, og den udviste far er ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger blevet set flere gange i byen.

- Det er stærkt bekymrende, at faderen efter en udvisningsdom fortsat har adgang til Danmark og familien i Birkerød. Man kan jo kun gisne om, hvordan det ellers vil gå, når familiens drabsdømte søn skal udvises. Skal han også kunne færdes uhindret på gader og stræder i Birkerød, spørger Peter Skaarup i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Socialdem.: Der skal mere til, hvis en familie skal udvises

Morten Bødskov ønsker ikke at udtale sig, men henviser til retsordfører for Socialdemokraterne Trine Bramsen, der siger:

- Jeg kan godt forstå at beboerne i området føler sig utrygge, og selvfølgelig er det fuldstændigt uacceptabelt, hvis faderen er set i Danmark.

Men vi lever i et retssamfund, hvor der skal mere til, hvis en hel familie skal udvises. Det kræver beviser for alvorlig kriminalitet, og så vidt jeg er orienteret har politiet tæt opsyn med familien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik