DF kan afgøre borgmesterkamp i Glostrup

I Glostrup er DF tungen på vægtskålen, når det skal afgøres, hvem der skal have borgmesterkæden om halsen.

I 2009 mistede Socialdemokratiet grebet om Glostrup, da SF'eren Charlottes Brangstrup skiftede side under konstitueringen.

Dermed endte borgmesterkæden om halsen på Venstremanden John Engelhardt, og der har den siddet siden takket være DF, der sikrede ham flertallet i 2013.

Nu er det igen tid til kommunalvalg i Glostrup, men intet er sikkert, for Dansk Folkeparti har ikke valgt side. 

DF går efter indflydelse

I Glostrup skal en borgmester kunne tælle til ti støttende mandater, før han eller hun kan sidde roligt på tronen. Der er nemlig 19 medlemmer i kommunalbestyrelsen i Glostrup.

 
 
Foto: Valgfoto

I den nuværende kommunalbestyrelse har V og DF et snævert flertal på lige præcis 10.

DF's spidskandidat har derfor stor indflydelse, hvis partiet altså beholder sine nuværende mandater.

Spidskandidaten Flemming Ørhem støttede godt nok Venstre ved sidste valg, og de to partier har også haft et godt samarbejde. Men DF går efter indflydelse - og vil derfor ikke pege på nogen favorit-borgmester inden valget, også selvom DF er i valgforbund med Venstre. 

S og V i kamp om stemmerne

Socialdemokratiet og Venstre er lige store i kommunalbestyrelsen med syv mandater hver.

Men hvor Venstres spidskandidat John Engelhardt har været borgmester siden 2009 og kommunalbestyrelsesmedlem siden 1995, kom Socialdemokratiets spidskandidat Lisa Ward ind i kommunalbestyrelsen i 2014 som suppleant.

Om det er en ulempe for den grønne politiker Lisa Ward, eller vælgerne ser hende som et frisk pust, må vi se den 21. november.

Privat arbejder Lisa Ward som SFO- og indskolingsleder på Glostrup Skole, mens John Engelhardt er tidligere vicedirektør for DTU Fødevareinstituttet

Dømt eks-borgmester genopstiller

Til gengæld har Lisa Ward en erfaren herre som nummer to på listen: Den tidligere borgmester i Glostrup fra 2000 til 2009, Søren Enemark.

 
 
Foto: Valgfoto

Han har dog en problematisk fortid: Da han mistede borgmesterposten i 2009 på grund af en SF'er, der skiftede side, rodede han i hendes personlige oplysninger.

Han blev dømt for uretmæssigt at have hentet personfølsomme oplysninger om Charlotte Brangstrup i CPR-registret, og han trak sig derefter fra kommunalbestyrelsen. Landsretten kendte ham desuden skyldig i at videregive oplysningerne og idømte ham en ubetinget straf på 30 dages fængsel.

Han har ikke længere karantæne fra politik og stiller derfor op igen. Det er ikke til at sige, om Glostrups borgere tænker på dommen, når de står i stemmeboksen.

 

>> Hvem skal du stemme på? Ta' kandidattesten her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik