DF i enegang om nationalpark

Selvom en beslutning om Kongernes Nordsjælland var ventet i går eftermiddag, da miljøminister Troels Lund Poulsen (V) mødtes med de partier, der står bag loven om nationalparker, så kunne miljøpolitikerne ikke blive helt enige, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann, der efterlyser flere oplysninger, før han vil tage stilling til det senest fremsendte forslag fra fem nordsjællandske kommuner.
- Jeg har bedt om at få et kort der viser, hvor indsigelserne mod parken kommer fra og hvor meget jord de repræsenterer. Kun på den måde kan vi sikre os, at de områder, som kommer med i parken, har folkelig opbakning. Miljøministeriet producerede sådan et kort i forbindelse med udpegningen af Vadehavet, og der kunne vi justere lidt på området. Jeg havde sådan set forventet, at man havde et tilsvarende kort med over Nordsjælland. Men nu er jeg blevet lovet kortet fredag, og så tager jeg stilling, siger Jørn Dohrmann til Frederiksborg Amts Avis.
Det betyder at de mange indsigelser, som Nordsjællands Landboforening har samlet ind blandt medlemmer og lodsejere, nu vil afgøre DF's holdning til en nordsjællandsk nationalpark.
Den konservative Per Ørum Jørgensen mener omvendt, at partierne er meget tæt på enighed om kommunernes forslag.
- Jeg er optimist, og vi er stort set enige om afgrænsningen. Der var nogle enkelte spørgsmål til ministeren, som nu skal afklares, siger han.
Per Ørum Jørgensen mener ikke det bliver nødvendigt at gå tilbage til kommunerne endnu engang.
- Det var godt nok et ønske i udvalget om at få en korridor nord om Helsinge med i parkforslaget igen, men den må man tage en diskussion af på et senere tidspunkt, efter kommunalvalget, siger han.
Det er bestemt ikke første gang, miljøpolitikerne har diskuteret en nordsjællandsk nationalpark
Først kom et forslag fra en bredt sammensat styregruppe, som valgte en omfattende løsning strækkende sig fra Arresø i vest til Kronborg i øst. Siden kom de fem kommuner med et forslag, hvor store områder i Gribskov Kommune var udtaget.
Det blev kaldt for uambitiøst og førte til den seneste omgang, hvor kommunerne inddrog flere arealer omkring den tørlagte Søborg sø, og hvor det samlede areal er ni procent mindre end det oprindelige forslag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik