DF bider sig fast i kamphund

Socialdemokraterne undrer sig over, at DF midt i forhandlingerne om at nå et politisk kompromis om kamphunde, kommer med soloudmeldinger.

Når regeringens forslag om at forbyde 13 specifikke kamphunderacer i den kommende uge skal 2.- og 3.- behandles i Folketinget, vil Dansk Folkeparti stille forslag om at få endnu en kamphund på listen. Nemlig racen Staffordshire Bull Terrier.

I Dansk Folkeparti ved vi, at generne betyder rigtig, rigtig meget, og vi ved, at det er en potentiel farlig hund, som derfor også bør forbydes, siger partiets Marlene Harpsøe, der blandt andet henviser til et tilfælde i Tyskland, hvor den muskuløse hund har angrebet et barn.

Socialdemokraterne har tidligere slået til lyd for, at man i stedet for at forbyde deciderede hunderacer hellere burde gå efter forbud mod hundetyper, så kamphundeglade danskere ikke bare kan omgå et raceforbud ved at krydse forbudte racer og få en blanding, der ikke er forbudt.

Socialdemokraternes ordfører på sagen, Benny Engelbrecht, lægger dog op til et kompromis med regeringen, så man får et bredt forlig, der kan løse problemet med de farlige hunde.

Det havde jeg også troet, at Dansk Folkeparti gjorde, og derfor undrer det mig, at de markedsfører soloudmeldinger nu. Det virker ikke konstruktivt, siger han og tilføjer:

Det ser ud til, at vi ender med en liste over nogle racer, der forbydes at avle, og så en liste med nogle racer, der skal på en observationsliste. Men hvilke og hvor mange er endnu usikkert. Og så er det vigtigt, at der både kommer langsigtede løsninger i forhold til avl og her og nu-løsninger med krav om for eksempel mundkurv.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik