DF-afhoppere ekskluderet af partiet.

DF ekskluderer to medlemmer for at vende ryggen til deres egen spidskandidat i Køge, skriver SN.dk.

Søren Brask og René Jespersens enegang under konstitueringsforhandlingerne i Køge koster dem nu medlemskabet af Dansk Folkeparti. Det skriver SN.dk.

Partiets hovedbestyrelse har søndag besluttet at ekskludere de to medlemmer, som under konstituerings-forhandlingerne valgte at vende deres egen spidskandidat, Dora Olsen, ryggen og forlade en aftale, som hun havde indgået med Konservative og de røde partier i Køge Byråd.

En handling, der siden har ført til, at konstitueringsaftalen faldt på gulvet, da Konservative med Flemming Christensen i spidsen i stedet indgik samarbejde med Venstre og de to DF-afhoppere.

- Vi har besluttet at bakke bestyrelsen og vores spidskandidat Dora Olsen op i Køge og meddele Søren Brask og René Jespersen, at de ikke længere er medlem af DanskFolkeparti, siger Carl Christian Ebbesen, der er organisatorisk næstformand i DanskFolkeparti.

Allerede inden Søren Brask og René Jespersen indgik i den nye konstituering, advarede DanskFolkeparti om, de risikerede eksklusion.

- Årsagen er, at de har forhandlet bag om ryggen på bestyrelsen og vores spidskandidat og chefforhandler i Køge.

- Selv om de blev kontaktet om at komme tilbage og forhandle som en samlet gruppe, valgte de alligevel på trods af den advarsel at forhandle videre uden om partiet og vores spidskandidat, siger Carl Christian Ebbesen til SN.dk om begrundelsen for eksklusionerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere