Dette vaskeri renser ikke bare tøj - men hjælper også ledige

Praktikforløb på Det Sociale Vaskeri hjælper ledige med at genfinde livsglæden og energien.

På Det Sociale Vaskeri på Peter Bangs Vej på Frederiksberg står en helt almindelig vaskemaskine med helt almindeligt vasketøj - men som faktisk har en helt speciel betydning.

quote Jeg har mere energi og overskud, når jeg kommer hjem nu

Jakob Hendriksen

Et samarbejde med Frederiksberg Kommunes jobcenter gør nemlig, at vaskeriet på Peter Bangs Vej løbende ansætter ledige borgere i jobtræning.

En af dem er Jakob Hendriksen. Han har været jobsøgende i otte måneder, og nu er han praktikant på Det Sociale Vaskeri. Her går hans job primært ud på at hente, pakke og levere vasketøj hos kunderne:

- Det var hårdt til at starte med, men det er meget rart at være i gang. Det der med, at man ikke bare ligger på sofaen, ikke? At man laver noget. Det er rigtig dejligt, siger han.

På Det Sociale Vaskeri er det ledige, som Jakob og en håndfuld frivillige, der både vasker, stryger og pakker tøjet. Men når han er færdig med praktikken, så ved han godt, hvad han vil:

- Jeg vil gerne være chauffør, det har jeg altid gerne ville være. Jeg skulle bare lige tage mig sammen til at få kørekortet, siger Jakob Hendriksen. 

Som det eneste sted i landet fungerer vaskeriet til dagligt som et slags ''velgørenheds-vaskeri''. Her kan du aflevere dit snavsede vasketøj - og samtidig støtte et godt formål, der både hjælper langtidsledige og socialt udsatte.

Håndklæder giver energi

Og netop det der med at tage sig sammen, det er noget Jakob Hendriksen og mange andre har lært gennem praktikforløbet, fortæller Marina Willems, der til dagligt driver Det Sociale Vaskeri.

Det er også hende, der for et par år siden startede en praktikantordning.

- Det med at se resultatet, når dagen er omme og se, at jeg har lagt 500 håndklæder sammen, eller jeg har bidraget til, at der er rullet en masse viskestykker, det, tror jeg, giver en tilfredsstillelse for de borgere, vi har, og hjælper dem på vej til at skabe overblik, siger Marina Willems

 
 

Initiativet er en del af Kirkens Korshær og deres sociale arbejde. Køber man en vask her, får man mere end bare rene skjorter. Pengene havner nemlig i Kirkens Korshærs kasse, så de kan sætte flere lignende initiativer i gang.

Og det kan hjælpe endnu flere ledige ud på arbejdsmarkedet:

- Det giver selvtillid, det giver selvværd, og så giver det en oplevelse af, at man ikke er alene, og det giver en troen på, at man godt kan noget, siger Marina Willems

Jakob Hendriksen er i hvert fald glad for sit praktikforløb:

- Jeg har mere energi og overskud, når jeg kommer hjem nu, end jeg havde for to måneder siden, siger han.

Jakob Hendriksen bruger det meste af tiden på vaskeriet i bilen her, hvor han kører vasketøj ud til kunderne. 
Jakob Hendriksen bruger det meste af tiden på vaskeriet i bilen her, hvor han kører vasketøj ud til kunderne. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik