Det vælter ind med hjemmestrik: Hjertesyge babyer får futter på

Takket være en initiativrig sygeplejerske og en stor strikkelyst kan babyer på Rigshospitalets hjertekirurgiske afdeling nu få hjemmestrik på.

Det strømmer ind med vanter og striksko til de små hjerteopererede børn på Rigshospitalets hjerteafdeling.

Det sker, efter at intensivsygeplejersken Tine Mikkelsen i november skrev et Facebook-opslag, hvor hun bad om hjælp til at holde hænder og fødder varme på hjerteopererede børn.

En opfordring, som utallige strikkekyndige nu har fulgt:

- Der er rigtigt mange af dem, som på en eller anden har været tilknyttet os, har børnebørn, der er tilknyttet os, selv har været hjertebørn eller på anden måde er i kontakt med sundhedsvæsenet. De vil bare rigtig gerne give noget tilbage. Det synes jeg er rigtig dejligt, siger Tine Mikkelsen til TV 2 Lorry.

I klippet øverst i artiklen er det en nyopereret lille dreng, der får nogle af de hjemmestrikkede futter på fødderne af sin far.

Strik med et vigtigt formål

quote De vil bare rigtig gerne give noget tilbage. Det synes jeg er rigtig dejligt.

Tine Mikkelsen, intensivsygeplejerske

På Rigshospitalets hjertekirurgiske intensive børneafdeling ligger børn med medfødte hjertefejl, der skal igennem en eller flere operationer for at overleve.

Og når små babyfødder og -hænder nu bliver iklædt den bløde hjemmestrik, ser det ikke bare sødt ud - men tjener også et vigtigt formål: 

- Små børn har tendens til hive alting ud, så som iv-adgange, ernæringssonder og tuber til respiratorerne, når de vågner fra en operation. Og det kan jo være livstruende. Så de får vanter på for ikke at fjerne de ting. Men primært skal vi bruge vanter og futter, fordi en lillebitte én ikke selv kan regulere temperaturen, og når ens hjerte så slår dårligt, så får man nemt kolde fødder, forklarede Tine Mikkelsen i november til TV 2 Lorry.

Strikkede futter og intensivsygeplejerske Tine Mikkelsen 
Strikkede futter og intensivsygeplejerske Tine Mikkelsen 
Foto: Privatfoto

Næsten 100 strikkebidrag

Indtil nu har afdelingen på Rigshospitalet brugt donerede bomuldsstrømper og vanter til formålet, men de forsvinder igen og igen, når de ryger ned til vask. 

- Så derfor tænkte jeg, at der må være nogle damer og mænd derude, der havde lyst til at hjælpe os, fortalte hun til TV 2 Lorry. 

Indtil nu har afdelingen modtaget næsten 100 vanter, striksko og huer. 

Du kan stadig nå at hjælpe

Hvis du selv vil bidrage med futter eller vanter, så send en mail til Tine Mikkelsen på timik.dk@gmail.com.
Futter og vanter skal være til spædbørn fra 0 til seks måneder og gerne med bindebånd, så de ikke så nemt ryger af.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik