Så skete det igen: Blæsten snød Helsingør for dronningen

Helsingør er rigtig uheldig med de kongelige. Igen i dag måtte dronningen opgive at lægge til kaj i Helsingør på sit sommertogt.

For anden gang ramte den særlige Helsingør-forbandelse kongeskibet.

Pigegarden, borgmesteren, blomsterpigen, biskoppen, fanebærere og mange almindelige helsingoranere - både store og små - stod klar til modtage dronningen på kajen, da Kongehuset traditionen tro åbnede sejlsæsonen ved at sejle fra København til Helsingør.

Det var meningen, at Kongeskibet skulle lægge til kaj, og dronningen skulle gå i land, men de mange fremmødte måtte se skuffede til, da Dannebrog blot sejlede videre.

En kraftig blæst og strøm gjorde, at Jagtkaptajnen, der er kaptajnen på kongeskibet, vurderede, at det ikke ville være forsvarligt at lægge til, oplyser Kongehuset til TV 2 Lorry. 

Den stride blæst gjorde det svært for fanebærerne at styre fanerne.

Børn med røde øjne

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (Kons.) er ked af, at Dannebrog endnu en gang måtte sejle forbi byen:

- Det, der rører mig allermest, er alle de børn og forventningsfulde mennesker, der var mødt op for at hilse på deres dronning. Nogle af børnene havde nogle meget røde øjne bagefter, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun understreger dog, at der var vigtige årsager til, at besøget måtte aflyses, og at dronningens og andres sikkerhed er vigtigst:

- Der skal ikke gambles med noget som helst, siger hun.

Sidste gang, det skete, var i 2016, hvor voldsomt vejr også forhindrede dronningen i at komme i land. Hun kom dog på et erstatningsbesøg i efteråret samme år, hvor vejret ifølge Benedikte Kiær var fantastisk.

Benedikte Kiær håber, at dronningen også denne gang kan finde tid til et nyt besøg i løbet af sejl-sæsonen.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, sidste gang vejret snød Helsingør for besøg af dronningen.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik