Det skal være slut med langsomt internet i Roskilde

Et millionbeløb er på vej til Roskilde, som skal sikre, at flere får adgang til hurtigt internet. I dag er der flere sorte huller i kommunen.

Region Sjælland er den region i hele Danmark, hvor det står værst til, når det kommer til antallet af borgere med et hurtigt bredbånd.

Flere steder i Roskilde kæmper folk med langsomt internet. Men det skal være slut nu.

Fire bredbåndsprojekter i kommunen har tilsammen fået næsten 4 mio. kroner, så flere nu får adgang til hurtigt internet.

Det står klart, efter Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet fredag offentliggjorde, hvem der får støtte fra den statslige bredbåndspulje i år.

En af dem, der kan få glæde af det forbedrede bredbånd, er Rasmus Bjerre, der bor syd for Viby.

- Det er en rigtig fed følelse. Der har været meget stor opbakning til kampen for at få de her midler til at kunne løse vores bredbåndsproblemer i området, så folk er rigtig glade for, at det nu er lykkedes, siger han.

Rasmus Bjerre har sammen med tre andre været aktiv i borgergruppen Viby Syd Bredbånd, der har stået for at skaffe midler fra bredbåndspuljen til området.

Stadig sorte huller i kommunen

Det er både borgere fra området syd for Viby og Ørsted, Lille Valby og omegn, Roskilde Vest og Søster Svenstrup, der kan se frem til hurtigere internet.

Sådan er midlerne fra bredbåndspuljen blevet fordelt:

  • Den statslige bredbåndspulje i 2018 har fordelt ca. 110 millioner kroner til i alt 91 projekter.
  • Projekterne dækker over 4.602 adresser fordelt på 39 kommuner rundt om i landet.
  • 98,2 % af adresserne er placeret i en landzone, mens de øvrige er placeret i sommerhusområder og en byzone.

Kilde: Roskilde Kommune  

Men der er stadig sorte huller i kommunen.

- Det er rigtig vigtigt, at vi fra politisk side bliver ved med at have fokus på, at alle skal have adgang til en hurtig internetforbindelse. Det er helt afgørende for det moderne familie- og arbejdsliv, siger Joy Mogensen (S), borgmester i Roskilde.

Kommunen skriver i en pressemeddelelse, at de har et stort fokus på problemet med dårlige bredbåndsforbindelser, og de har derfor i samme omgang valgt at støtte projekterne med i alt 476.000 kroner.

Men det har da heller ikke været uden problemer for Rasmus Bjerre at sikre, at området syd for Viby har fået del i midlerne fra Bredbåndspuljen:

- Vi vidste fra start, at hvis vi ikke fik stort set alle i området, der kæmper med dårligt internet, til at sige ja til at søge midlerne, ville vi ikke have en chance. Så det har været et stort arbejde.

- Det betyder rigtig meget for området, at vi har løftet det her sammen og nu kan se, at det har givet pote, fortsætter han.

 

Det er i alt 254 husstande i Roskilde, der får en moderne bredbåndstilslutning i løbet af 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik