8 gode råd: Det skal du sikre dig, inden du køber projektbolig

Flere og flere køber sig ind i et projektbyggeri. Men det er ikke kun fordele, der følger med. Se her, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Tegningerne ser flotte ud, og bygherre fortæller med store, flotte ord, hvordan området vil blomstre, når byggeriet engang er færdig. Men hvad kan man egentlig gøre for at undgå, at man flytter ind i et projektbyggeri, som ikke er helt som det, man blev lovet.

Bolius giver her 8 gode råd til, hvordan du som boligkøber undgår at blive taget ved næsen, når du køber dig ind i et projektbyggeri. 

Gardér dig, når du køber dig ind i projektbyggeri

  • 1. Hvem bygger? 
    Undersøg, hvilke boliger developeren/entreprenøren tidligere har bygget. Opsøg beboerforeninger, og spørg om deres erfaringer med entreprenøren og developeren. Tjek også firmaerne på trustpilot.dk.
     
  • 2. Hvilken selskabsform? 
    Undersøg, om projektet ligger i et anpartsselskab (ApS), og hvordan du er sikret, hvis selskabet går konkurs. Er der for eksempel et moderselskab bag, der kan tage over? Det skal fremgå af kontrakten.
     
  • 3. Find naboerne. 
    Find de andre købere eller beboere. I kan udveksle erfaringer i en Facebookgruppe eller på en mailingliste.
     
  • 4. Kontrakt.
    Hyr en advokat, der har erfaring med projektbyggeri og kan læse kontrakten igennem med dig og hjælpe dig med at tage de nødvendige forbehold.
     
  • 5. Hyr en byggesagkyndig. 
    Hvis du vil sikre dig, at kvaliteten af byggeriet bliver som aftalt og foreskrevet, bør du hyre en byggesagkyndig, eventuelt sammen med dine kommende naboer. Den byggesagkyndige kan kvalitetssikre byggeriet allerede fra det første spadestik og derefter følge byggeriet og påpege det over for bygherre, hvis entreprenøren begår fejl.
     
  • 6. Stil spørgsmål. 
    Spørg developeren på de indledende byggemøder:

    1) Hvordan sikrer I kvalitetssikring i jeres byggeri?
    2) Hvor mange penge er der sat af til det?
    3) Hvordan dokumenterer I, at kvaliteten overholdes?
     
  • 7. ​​​​Pas på med selvbyggeri. 
    Du vil muligvis blive tilbudt af bygherren, at du kan figurere som selvbygger. Fidusen er, at bygherren dermed ikke behøver at tegne den obligatoriske byggeskadeforsikring, som beskytter dig mod væsentlige skader i 10 år, hvorved du kan spare op til 100.000 kr. på boligprisen. Men pas på! Opstår der væsentlige skader på din bolig, efter at du er flyttet ind, er der kun dig selv til at betale.
     
  • 8. Hvad ellers? 
    Undersøg også, om der skal opføres andet byggeri i området, som kan få indflydelse på fx udsigten eller nærmiljøet.
Skuffede beboere skal vente i årevis på at få den lovede udsigt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik