Ny stor svindelsag: Det offentlige bedraget for millioner

Københavns politi har anholdt og sigtet en person for bedrageri i millionklassen.

Foto: Mads Nissen, Scanpix

Mens støvet efter Britta - bedrageristormen, der ramte det offentlige Danmark og alle avisers forsider - langtfra har lagt sig, så står myndighederne nu med endnu en sag om millionbedrageri fra fælleskassen.

Københavns Politi oplyser, at de i dag har anholdt en mand og sigtet ham for at bedrage det offentlige for et "større millionbeløb".

Det var Socialstyrelsen, der tilbage i oktober indgav anmeldelse om det mistænkte bedrageri. Siden er anmeldelsen vokset til flere - og beløbet, der er bedraget for, er tilsvarende vokset.

Læs også 'Kvinden med den tunge kuffert' risikerer otte års fængsel

Ifølge anmeldelsen har tre foreninger i flere tilfældet opnået tilskud til projekter på Socialstyrelsens område. Og der er i alt anmeldt 30 forhold om bedrageri til et samlet beløb af 4,5 millioner kroner. Derudover har politiet mistanke om, at der er iværksat forsøg på svindel for yderligere 9,5 millioner kroner.

Da politiet begyndte at efterforske de tre foreninger fandt de ud af, at den same person gik igen og skred så til anholdelse. Der er foretaget ransagninger på to adresser, og politiet vil ike afvise, at der vil ske flere anholdelser i sagen.

Københavns Politi har i dag ikke haft yderligere kommentarer til bedragerisagen.

Læs også Endnu en person sigtet i sag om svindel for 111 millioner

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik